Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Jaguar introduceert twee Performance Editions


image/jpeg

 

25-11-2009 - Jaguar presenteert zeer complete Performance Editions op basis van de Jaguar XF 3.0 V6 Diesel S en XKR coupé en convertible. Deze exclusieve modellen, waarvan er slechts enkele tientallen speciaal voor Nederland worden samengesteld, kunnen vanaf nu worden besteld bij de regionale Jaguar Centra.

 

Beide versies kenmerken zich door hun bijzonder grote mate van luxe, door de combinatie van een aantal ‘Packs’ met het toch al hoge uitrustingsniveau van zowel de XF als XKR. De Jaguar XF 3.0 V6 Diesel S Performance Edition is gebaseerd op de XF Premium Luxury en is bovendien voorzien van het Aerodynamic Pack, Dynamics Pack en Interior Pack. Dit betekent dat deze XF uiterlijk opvalt door de unieke voorbumper met honingraatgrille, zwarte luchtinlaten, dorpelverbreders en een achterspoiler. In het interieur kenmerkt deze versie zich door 18- en 14-voudig elektrisch verstelbare R-stoelen (zonder R-logo), dashboardafwerking in Piano Black, verwarmde en gekoelde voorstoelen in zacht gelooid leder en ‘Jet Jaguar Suedecloth’ hemelbekleding. Ook heeft dit model bi-xenon koplampen, het Jaguar Adaptive Dynamics System en 20-inch Volans lichtmetalen velgen in zilver of donkergrijs. De auto is leverbaar in twee kleuren, Ultimate Black en Lunar Grey, in combinatie met een Warm Charcoal interieur.

Hoewel deze versie bijzonder compleet is uitgevoerd, zijn er toch nog enkele opties mogelijk waaronder een verwarmde voorruit, Bowers & Wilkins 440W Surround Sound System, Parking Aid Package met camera achter en led-verlichting aan de voorzijde. De prijs is vastgesteld op € 84.990,-, wat een consumenten-voordeel van ruim € 5.800,- betekent. Er worden 40 exemplaren voor de Nederlandse markt geproduceerd, die vanaf nu te koop zijn bij het Regionaal Jaguar Centrum.

 

image/jpeg

Jaguar XKR Performance Edition
De Jaguar XKR Performance Edition is leverbaar als coupé en convertible en herkenbaar door de voorbumper met splitter en een grotere achterspoiler, 20-inch Nevis lichtmetalen velgen en de kleur Ultimate Black. Voor de aandrijving is de XKR voorzien van de nieuwe, 5,0-liter V8 met Supercharger.

Het interieur wordt voorzien van Luxury Sport-stoelen met dubbele contrasterende stiksels in Cranberry met R-logo. Beide voorstoelen zijn 16-voudig elektrisch verstelbaar met geheugenfunctie en beschikken over variabele verwarming en koeling. Gezichtsbepalende onderdelen zoals stuurwiel, deurpanelen, dashboard en middenconsole worden voorzien van zacht gelooid leder met dubbele contrasterende stiksels. Deze XKR heeft bovendien Premium vloermatten en hemelbekleding en een Bowers & Wilkins 525W Premium Sound System. Ondanks de grote mate van luxe zijn ook hier enkele opties leverbaar, zoals adaptieve koplampen, een verwarmde voorruit en Adaptive Cruise Control. De prijs van de XKR Performance Edition bedraagt € 154.390,- als coupé en € 164.370,- als convertible. Het consumentenvoordeel voor beide modellen loopt hiermee op tot bijna € 7.300,-. De productie is beperkt tot slechts twintig stuks.

Alle bovengenoemde prijzen zijn gebaseerd op het nu bekende Belastingplan 2010, onder voorbehoud van definitieve goedkeuring door het parlement.


image/jpeg


  

| Disclaimer