Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Debuut voor Jaguar XKR-S Convertible tijdens Miljonair Fair


 

16-11-2011 - De nieuwe Jaguar XKR-S Convertible was al tijdens de Los Angeles Auto Show te bewonderen, maar tijdens de Miljonair Fair in de Amsterdam RAI (8-12 december) is hij voor het eerst in Europa te zien.

In navolging van XKR-S Coupé, de krachtigste Jaguar ooit, introduceert de Britse fabrikant nu ook de Convertible. Net als bij zijn gesloten broer worden de achterwielen aangedreven door een huiveringwekkende 5.0 Supercharged V8 die dankzij andere software in het injectiesysteem en een Performance Active uitlaatsysteem 550 pk en 680 Nm levert. Behalve een verslavend gebrul staat de V8 garant voor een sprint van 0-100 km/h in 4,4 seconden. De acceleratie stopt pas bij 300 km/h (begrensd). Om al het pk-geweld gecontroleerd op het wegdek over te brengen, werd de wielophanging op een aantal punten doorontwikkeld en zijn de veren en schokbrekers harder afgesteld. In combinatie met een verbeterd Adaptive Dynamics-systeem leidt dit tot een briljant weggedrag, mét behoud van het voor Jaguar kenmerkende comfort.

Verder werd de XKR-S Convertible intensief in een windtunnel getest. Om de aerodynamica en neerwaartse druk te verbeteren, werd hij voorzien van een nieuwe voorbumper met een zogenoemde aero-splitter en een subtiele achterspoiler. Andere opvallende accenten zijn de in hoogglans zwart afgewerkte sierlijsten en donkergepolijste 20-inch velgen met daarachter opvallende Jaguar High Performance remklauwen.

De nieuwe Jaguar XKR-S Convertible is van 8 tot en met 12 december te zien tijdens de Miljonair Fair in de Amsterdam RAI. Hoeveel hij gaat kosten, is nog onbekend.

 

 

 

 


  

| Disclaimer