Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Sterrenregen bij Euro NCAP: Vijf voor Kia Sorento


image/jpeg

 

De compleet nieuwe Kia Sorento heeft de maximale score van vijf sterren gekregen bij de belangrijke Euro NCAP-botsproeven. De veiligheidswaardering voor de Sorento bedraagt 87% voor de bescherming van de volwassen inzittenden, 84% voor kinderen en 71% voor de veiligheidsuitrusting. Met deze uitstekende score behoort Kia tot de veiligste middenklasse SUV’s die momenteel op de markt leverbaar zijn.

 

“Deze meest recente Euro NCAP-resultaten vormen opnieuw een belangrijke prestatie van Kia. Dit is onze derde 5-sterren Euro NCAP-waardering voor een nieuw model. Het is een perfect vervolg op de beoordelingen die de Kia cee’d in 2007 behaalde en de Kia Soul eerder dit jaar.” zegt de heer Benny Oeyen, Marketing Director van Kia Motors Europe.

Veiligheidsingenieurs in Kia’s toonaangevende Namyang R&D-fabriek in Korea ontwikkelden de nieuwe Kia Sorento met het doel het hoogste veiligheidsniveau te realiseren voor inzittenden bij ongelukken. De Kia-ingenieurs hadden voorspeld dat de Sorento een score van vijf sterren zou behalen in zowel de Euro NCAP- als de NHTSA-botsproeven in Amerika. Deze zijn overigens heel verschillend van opzet. De laatste Euro NCAP-resultaten zijn een bewijs van de belangrijke vorderingen die Kia met haar nieuwe Sorento heeft geboekt.

“De combinatie van alle eigenschappen van dit nieuwe model, alsmede de stoelconfiguratie van naar wens vijf of zeven zitplaatsen en de 5 sterren Euro NCAP-notering, maken de Sorento nog aantrekkelijker voor onze klanten,” concludeert Oeyen.

Iedere Sorento is standaard voorzien van ESP, TCS (all-speed Traction Control System) en BAS (Brake Assistance System). Wanneer een aanrijding onvermijdelijk is, biedt de nieuwe Kia Sorento optimale veiligheid met een reeks passieve veiligheidsvoorzieningen, te beginnen met de stalen monocoque carrosserie. Verder is het koetswerk op belangrijke delen voorzien van versterkt staal. Daarnaast is iedere Sorento standaard uitgerust met dubbele airbags vóór, zijairbags en gordijnairbags (voor de drie zitrijen), verstelbare veiligheidsgordels vóór met gordelvoorspanners en spankrachtbegrenzers, evenals driepunts-veiligheidsgordels op de 2e en 3e zitrij voor alle inzittenden. Tevens is de Sorento voorzien van ‘actieve’ hoofdsteunen vóór om ‘whiplash’ kwetsuren te voorkomen.


image/jpeg


  

| Disclaimer