Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Kia Sportage is veiligste in zijn klasse


 

09-02-2011 - Euro NCAP heeft de vijf auto’s bekendgemaakt die vorig jaar het best presteerden tijdens de door Euro NCAP uitgevoerde botsproeven. In de klasse van de compacte SUV’s streek de nieuwe Kia Sportage met de hoogste eer.

De vorig jaar geïntroduceerde Sportage werd verkozen tot de veiligste auto in zijn klasse en behaalde de felbegeerde vijf sterren. Het model noteerde een score van 93 procent voor de bescherming van volwassen inzittenden, 86 procent voor de veiligheid van kinderen in de auto, 49 procent voor voetgangerveiligheid en 86 procent voor veiligheidsassistentie. Kopers van een Sportage kunnen in alle gevallen standaard vertrouwen op airbags voorin, zijairbags en volwaardige gordijnairbags met een koprolsensor, actieve hoofdsteunen, ABS, EBD, ESC met Downhill Brake Control (DBC) en Cornering Brake Control (CBC). Ook een noodstopfunctie voor de remlichten, driepunts-veiligheidsgordels voor alle inzittenden met voorspanners op de voorstoelen en bevestigingen voor een ISOFIX-kinderzitje behoren tot de standaard veiligheidsuitrusting.

ESC
Vorig jaar testte Euro NCAP 29 auto’s en vergeleken met 2009 behaalde van de geteste voertuigen een kwart minder een vijf-sterrennotering – een bewijs dat de eisen voor die kwalificatie behoorlijk strenger zijn geworden. Des te noemenswaardig is het resultaat van de Sportage (en ook de Venga) in de vier disciplines van Euro NCAP. Het instituut test nu ook hoe Electronic Stability Control-systemen presteren. Sinds 2009 vereist Euro NCAP dat het ESC-systeem standaard is gemonteerd en dat de werking daarvan wordt meegenomen in de uiteindelijke beoordeling. ESC is bedoeld om het aantal slachtoffers te verminderen bij ongelukken waarbij de bestuurder de controle over zijn auto heeft verloren.

 


  

| Disclaimer