Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Kia is sterkst groeiend automerk in Nederland


image/jpeg

 

08-02-2010 - Kia heeft het jaar 2010 in Nederland afgetrapt met een vliegende verkoopstart. Met 2.618 verkochte auto’s in januari was Kia het sterkst groeiende automerk van Nederland en veroverde Kia een stevige achtste plaats in de top tien van bestverkochte merken. Kia noteerde in januari een verkoopstijging van maar liefst 135% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

 

Ten opzichte van januari 2009 steeg het aantal verkochte Kia’s de afgelopen maand, volgens velen de belangrijkste van het jaar, van 1.114 auto’s vorig jaar naar 2.618 Kia’s dit jaar. Dat betekent een indrukwekkende toename van 1.504 auto’s, of een verkoopstijging van 135%. Dankzij dit verkoopresultaat stormde Kia in Nederland de top tien van bestverkochte merken binnen en staat het momenteel op een achtste plaats, met een marktaandeel van 4,16%.

Zeven jaar garantie
De sterke verkooptoename van Kia in Nederland is grotendeels te danken aan de unieke Kia-garantie van zeven jaar op alle modellen. Daarnaast speelt de optimale beschikbaarheid van diverse nieuwe modellen die Kia vorig jaar al introduceerde een belangrijke rol. Zo arriveerde de Sorento eind vorig jaar in Nederland, gevolgd door de nieuwe cee’d modelreeks en de splinternieuwe Kia Venga. Pas dit jaar kunnen deze modellen hun echte verkooppotentieel bewijzen en in de maand januari hebben ze daarvan al een mooi voorproefje gegeven.


  

| Disclaimer