Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

IAA beursnieuws: Wereldpremi?re Kia Venga


image/jpeg

 

Kia heeft zijn nieuwe speler in het B-segment officieel onthuld. Deze ruim vier meter lange Kia gaat als Venga door het leven en hij is bovendien in Europa ontworpen en ontwikkeld.

 

De wereldpremière van de gloednieuwe Kia Venga was op de IAA het levende bewijs van de Europese marktstrategie van Kia. Om de Venga in Europa zo goed mogelijk te laten slagen, werd hij op Europese bodem zowel ontworpen als ontwikkeld. De Koreaanse autofabrikant heeft er zelfs voor gekozen om de Venga in Europa te produceren. De nieuwste Kia heeft een voor dit segment ongebruikelijke lange wielbasis, volledig ten gunste van een maximale interieurruimte. Hij meet een wielbasis van 2.615 mm en de hoogte van de binnenruimte is zelfs 1.600 mm. Daarmee biedt hij de ruimte van een auto uit het C-segment, binnen de maatstaven van het B-segment en gaat hij de concurrentie aan met auto’s als bijvoorbeeld de Volkswagen Golf Plus. “De aanduiding ‘Venga’ roept een aantrekkelijke en levendige associatie op en is daardoor prima geschikt voor onze meest recente gezinsauto,” zegt Panu Vainamo, general manager marketing, Kia Motors Europe. “De naam is afkomstig uit het Spaans en heeft een moderne, gepolijste beeldvorming die past bij de actieve, stedelijke levensstijl van de Europese consument.”


Uitsluitend voor Europa
De Venga is uitsluitend bedoeld voor de Europese markt. Het motorenpalet bestaat zowel uit benzine- als dieselmotoren, met een cilinderinhoud van 1,4- en 1,6-liter. De vermogens van deze motoren variëren van 75 tot 115 pk. Daarbij is de nieuwe Kia Venga uitgerust met een achterbank die in de verhouding 60/40 deelbaar is en tevens voor- en achteruit kan worden verschoven. Ook kan de achterbank worden neergeklapt, waardoor een grote bagageruimte met een vlakke vloer ontstaat. Afhankelijk van de uitvoering is zelfs een glazen panoramadak leverbaar. De nieuwe Venga is gebaseerd op de conceptauto die eerder dit jaar tijdens de autoshow van Genève zijn debuut beleefde. Nu de productierijpe versie zijn wereldpremière heeft beleeft, is hij helemaal klaar voor de strijd.


image/jpeg


  

| Disclaimer