Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Kia Venga wint prestigieuze design award


image/jpeg

 

18-12-2006 - De nieuwe Kia Venga heeft een prestigieuze internationale designprijs ontvangen. De compacte doch ruime Venga heeft de gerenommeerde ‘iF product design award’ toegekend gekregen als erkenning voor de designkwaliteit en diverse andere elementen, waaronder innovatie, ecologische eigenschappen en het vakmanschap waarmee de auto gebouwd wordt.

 

Sinds de introductie in 1953 is de ‘iF product design award’, die jaarlijks wordt uitgereikt, één van de belangrijkste onderscheidingen ter wereld op het gebied van design. Voor de 2010-editie van de awardverkiezing werden in totaal 2.486 producten ingeschreven in zestien categorieën. De Kia Venga won de onderscheiding in de categorie ‘Transportation Design’, waarin onder meer auto’s, schepen, treinen en vliegtuigen worden beoordeeld.

De officiële prijsuitreikingceremonie voor de iF product design awards vindt traditioneel plaats op de eerste dag van de CeBIT, ’s werelds grootste vakbeurs op het gebied van digitale IT. De Kia Venga krijgt de onderscheiding op 2 maart 2010 uitgereikt, op de openingsdag van de CeBIT, waarbij in een aparte hal van het Hannover Exhibition Centre alle producten die de iF award hebben gewonnen te zien zullen zijn. Deze tentoonstelling duurt tot augustus 2010 en zal naar verwachting door zo’n 250.000 belangstellenden worden bezocht.

Venga nu in de showroom
De Kia Venga, die is ontworpen, ontwikkeld en wordt geproduceerd in Europa, wordt leverbaar met een keuze uit vijf motoren: twee benzine- en drie dieselmotoren, in vermogen variërend van 75 tot 128 pk. In Nederland worden alle Kia Venga’s geleverd in EcoDynamics-uitvoering. EcoDynamics omvat meerdere zaken die het verbruik en de uitstoot terugdringen, zoals het ISG (Intelligent Stop and Go) systeem, banden met een lage rolweerstand en een schakelindicator. De meest zuinige versie, de Venga 1.4 CRDi, heeft een CO2-uitstoot van slechts 117 g/km en verbruikt 4,5 liter brandstof per 100 km. De 4.068 mm lange vijfdeursauto beschikt over een uitzonderlijk ruime bagageruimte dankzij de tweedelige bagagevloer en de verschuifbare achterbank, resulterend in een maximale inhoud van 1.253 liter. Kia geeft zeven jaar (of 150.000 kilometer) garantie op de Venga en hij staat nu bij de Nederlandse dealers voor een introductieprijs vanaf € 14.995,-.


image/jpeg


  

| Disclaimer