Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Kleine Cadillac op komst


 

01-11-2010 - Cadillac heeft aangekondigd een nieuw, klein model te gaan ontwikkelen. Hiervoor investeert de Amerikaanse autofabrikant 190 miljoen dollar in de bestaande Lansing Grand River fabriek in Michigan.

 

Cadillac laat nog helemaal niets los over de nieuweling, maar diverse Amerikaanse bronnen melden al dat het model ATS gaat heten. Met het wegvallen van de BLS, is de komst van de nieuweling geen totale verrassing. De auto moet gaan concurreren met bijvoorbeeld de BMW 3 Serie en de Mercedes-Benz C-klasse. Eén ding heeft de ATS in ieder geval al gemeen met het duo; aandrijving op de achterwielen. In eerste instantie zal alleen een sedanversie op de markt komen, maar een coupé en wagon worden niet uitgesloten.

Extra banen
Het assembleren van de nieuwe Cadillac creëert zeshonderd nieuwe banen en maakt een tweede ploegendienst noodzakelijk. General Motors CEO Dan Akerson: “Amerika’s snelst groeiende luxe-merk dit jaar wordt nog competitiever door de toevoeging van een volledig nieuw, klein luxe-model. Deze investering demonstreert GM’s betrokkenheid bij Cadillac en bij de VS als productieland van auto’s.” Adriaan de Vries, directeur van importeur Cadillac Nederland, is erg blij met de aankondiging van het nieuwe model. “Cadillac zal later bekend maken wanneer het nieuwe, kleine model op de markt zal komen. De nieuwe Cadillac zal, ook voor Europa, een belangrijke uitbreiding van het leveringsprogramma betekenen. Wij zien dan ook een goede toekomst voor Cadillac in ons land, mede gebaseerd op het feit dat de aankondiging van de ‘re-launch’ van Cadillac in Nederland bijzonder positief is ontvangen. De boot met nieuwste Cadillac-modellen is bijna in ons land gearriveerd, zodat wij snel van start kunnen gaan met het afleveren van de eerste auto’s.”


  

| Disclaimer