Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Kleine opfrisbeurt voor Audi A3


image/jpeg

 

26-04-2010 - Audi heeft de A3 voorzien van subtiele uiterlijke wijzigingen en een hoogwaardiger interieur. De vernieuwde Audi A3 is beschikbaar vanaf juni en ondanks de verbeteringen blijven de prijzen gelijk.

Alle uitvoeringen van de Audi A3 (driedeurs, Sportback en Cabriolet) profiteren van diverse uiterlijke wijzigingen. Zo is het rasterwerk van de grille voortaan in zwarte hoogglanslak uitgevoerd en dat geldt ook voor de afwerking van de B-stijl. De luchtinlaten in de voorbumper zijn, evenals de deurgrepen, voortaan voorzien van een chroomstrip en de buitenspiegels hebben een betere stroomlijn. Aan de achterzijde vallen de nieuwe uitvoeringen op door een vernieuwde diffuser. De driedeurs A3-modellen krijgen tevens donkerder achterlichtunits. Ook zijn er vier nieuwe exterieurkleuren beschikbaar en voor de sportieve Ambition-uitvoeringen behoren nieuwe lichtmetalen velgen tot de opties.

Hoogwaardiger interieur
Ook het interieur van de Audi A3 is verder opgewaardeerd. De instrumenten hebben voortaan stijlvolle lichtgrijze wijzerplaten en de keuzehendel van de S tronic-transmissie is opnieuw vormgegeven. Diverse afwerkingsaccenten zijn in aluminium uitgevoerd. De nieuwe Audi A3-modellen zijn bovendien leverbaar met een nieuwe, innovatieve parkeerassistent. In tegenstelling tot andere systemen, ‘herkent’ deze nieuwe parkeerassistent tot een snelheid van 30 km/h ook parkeervakken die haaks op de rijbaan staan. Als de bestuurder de keuze voor dit parkeervak bevestigt, stuurt de auto volautomatisch in – de bestuurder hoeft alleen het gaspedaal, de koppeling en de rem te bedienen. Andere interessante opties zijn adaptieve xenon plus-verlichting (eventueel met grootlichtassistent) en een navigatiesysteem met MMI-bediening. Uiteraard is een groot aantal A3-modllen leverbaar met quattro vierwielaandrijving en/of S tronic-transmissie met dubbele koppeling. Uiteraard zijn de nieuwe modellen weer beschikbaar in Pro line-, Pro line S, Pro line Business of Business-uitvoering.

Breed motorenaanbod
Alle motoren (benzine en diesel) beschikken over directe brandstofinspuiting in combinatie met turbotechnologie. De lichtste diesel uit het gamma, de 1.6 TDI, levert een vermogen van 105 pk en verbruikt slechts 3,8 l/100 km met een CO2-uitstoot van 99 g/km. De krachtigste diesel is een 2.0 TDI met 170 pk. Bij de benzinemodellen kan er worden gekozen voor een efficiënte, 102 pk sterke krachtbron, terwijl er ook een zeer sportieve Audi S3 met 265 pk op de prijslijst staat. De nieuwe Audi A3-modellen komen in juni op de Nederlandse markt. Ondanks alle verbeteringen en wijzigingen blijven de prijzen ongewijzigd. De A3 is er dus nog steeds vanaf € 24.675,-.

 

image/jpeg

 

image/jpeg


  

| Disclaimer