Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Land Rover steunt 3FM Serious Request


image/jpeg

 

11-12-2009 - Evenals vorig jaar ondersteunt Land Rover Nederland de organisatie van 3FM Serious Request met het ter beschikking stellen van tien auto’s. Serious Request zamelt geld in voor het Rode Kruis, waarbij dit jaar de actie in het teken staat van de strijd tegen malaria; een doel dat Land Rover zelf ook actief steunt via de organisatie Drive Against Malaria.

Op 10 december 2009 vond de ‘kickstart’ plaats van 3FM Serious Request 2009.
’s Ochtends vroeg namen de drie DJ’s (Annemieke Schollaert, Giel Beelen en Gerard Ekdom), die over een week in het Glazen Huis in Groningen hun intrede nemen, de eerste drie Land Rovers in ontvangst. Na de overhandiging vertrokken ze direct om door het hele land heen ‘Kom Zelf In Actie’-initiatieven te bezoeken en daarmee meer aandacht te vragen voor al deze lokale projecten om geld in te zamelen voor het goede doel.

Ook tijdens 3FM Serious Request (18 tot en met 24 december) zullen de tien Land Rovers kriskras door Nederland rijden om overal lokale acties voor het inzamelen van fondsen te bezoeken. Acties waaraan de DJ’s in het Glazen Huis uiteraard ook volop aandacht zullen besteden op de radio. Vorig jaar werd met Serious Request € 5.702.621,- opgehaald om vluchtelingen te helpen. Dit jaar is het doel de strijd tegen malaria; een gevecht dat Land Rover reeds jarenlang aangaat door sponsoring van de organisatie Drive Against Malaria (www.driveagainstmalaria.nl) van Julia Samuël en David Robertson. Vanaf 2009 steunt de Nederlandse Land Rover organisatie Drive Against Malaria met € 50.000,- per jaar. Voorafgaand daaraan werd door de Land Rover dealers en de importeur al via andere initiatieven meer dan € 100.000,- geschonken aan de organisatie.

Net als bij Drive Against Malaria zal het door Serious Request voor het Rode Kruis ingezamelde geld worden gebruikt voor bestrijding en voorlichting. Jaarlijks sterven er nog steeds meer dan één miljoen mensen aan malaria, waarvan het overgrote deel kinderen jonger dan 5 jaar – dat is één kind per elke 30 seconden! Complicaties van malaria, zoals ernstige bloedarmoede, kosten per jaar nog eens een miljoen dodelijke slachtoffers.

image/jpeg


  

| Disclaimer