Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Landwind keert terug in Europa


image/jpeg

 

04-04-2010 - Het Chinese automerk Landwind keert terug in Europa, na een afwezigheid van ruim drie jaar. De aftrap wordt gedaan met één model, de midi-MPV CV9, die vanaf deze zomer in Nederland en België wordt geleverd. De komende jaren volgt de rest van Europa. Nog dit jaar komt Landwind ook met een elektrisch aangedreven versie van de CV9.

 

Landwind is onderdeel van de Chinese autoproducent Jiangling Motors Holding, die onder deze naam een miljoen personenauto’s per jaar bouwt. Daarnaast maakt het concern ook bestelauto’s en trucks onder diverse merknamen. LWMC (Landwind Motors Corporation) Europe BV, gevestigd in Tiel, neemt de distributie voor Europa ter hand. Deze onderneming wordt geleid door CEO Peter Bijvelds, die het merk al medio 2005 naar Europa haalde met een vierwielaangedreven SUV. De verkoop van dat model werd uiteindelijk gestopt na matige resultaten in een botsproef van de ADAC. Bijvelds: “We komen nu krachtig terug met de Landwind CV9, die volledig is aangepast aan de strenge Europese eisen. In de veiligheid en kwaliteit van de CV9 is veel geld geïnvesteerd. Mede door sterke aandeelhouders, waaronder de bekende horecafamilie Van der Valk. Wij hebben het volste vertrouwen dat we met dit model voet aan de grond krijgen in Europa. Het is een fraaie auto met veel ruimte, voor interessant lage prijzen vanaf € 14.495,-. In de toekomst volgen meer modellen.”

 

Grondige voorbereiding

Landwind heeft de Europese introductie van de CV9 grondig voorbereid. In samenwerking met TÜV Rheinland, RDW en TNO Automotive in Helmond zijn technische verbetering doorgevoerd. De auto heeft nu Europese typegoedkeuring, zodat hij in 27 landen van de Europese gemeenschap direct toegelaten is. Het ontwerp stamt van het Italiaanse designbureau I.D.E.A.. De motoren en de aandrijving zijn mede ontwikkeld door de Duitse constructeur F.E.V., die ook voor Europese fabrikanten motoren ontwikkelt. De CV9 biedt een rijke uitrusting met onder meer airbags, ABS, elektronische remkrachtverdeling (EBD), semi-automatische airconditioning, een intelligent gordelsysteem en parkeersensoren.

 

Marktintroductie

Importorganisatie LWMC Europe BV begint de levering van de CV9, met 35 dealers die samen goed zijn voor 45 vestigingslocaties. LWMC mikt voor het eerste volledige jaar van levering op een totaal van 1.500 nieuwe auto’s. Bijvelds: “Jiangling Motors Holding heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in automatisering, waardoor met de productie snel en flexibel kan worden ingespeeld op de vraag.”

 

image/jpeg


  

| Disclaimer