Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

LEAF scoort maximaal


 

25-05-2011 - De volledig elektrisch aangedreven Nissan LEAF heeft tijdens de Euro NCAP-crashtests de maximale score van vijf sterren gekregen voor botsveiligheid. Het is voor het eerst dat een elektrische auto de maximale score haalt tijdens botsproeven van de onderzoeksorganisatie.

 

De Nissan LEAF kreeg een waardering van 89% voor de veiligheid van volwassenen en 83% voor de veiligheid van kinderen in de auto. Verder kende de organisatie de LEAF een score toe van 84% voor alle veiligheidssystemen aan boord, zoals Electronic Stability Control (ESC) en de snelheidsbegrenzer. De vijfdeurs gezinsauto scoorde met een resultaat van 65% ook op het gebied van voetgangersveiligheid hoger dan gemiddeld. Dat komt onder meer doordat vlak onder de motorkap relatief weinig harde componenten zitten. Daardoor kan de motorkap makkelijker vervormen om de klap op te vangen.

Testen 
“We hebben tijdens de ontwikkeling van de LEAF meer testen gedaan dan bij elke andere auto die we eerder bouwden,” vertelt Jerry Hardcastle, Nissans vice president Vehicle Design and Development. “In aanvulling op alle botsproeven hebben we ook het elektrische systeem op alle denkbare manieren getest, zodat geen sprake kan zijn van overbelasting of onveilige situaties in het geval van een aanrijding.” Die extra testen hebben hun vruchten afgeworpen, want tijdens de proeven werkte alles feilloos. Zo doorstonden de 48 lithium-ion-accumodules, geplaatst in een verstevigd compartiment in de vloer, alle botsproeven. “Nissan bewijst met de LEAF dat een elektrische auto hetzelfde veiligheidsniveau kan bereiken als traditionele auto’s. De maatstaf is nu bepaald voor alle volgende generaties van dergelijke voertuigen op de Europese markt,” vertelt Michiel van Ratingen, secretaris-generaal van Euro NCAP, tot slot.

 


  

| Disclaimer