Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Lexus CT 200h en gefacelifte IS in Parijs


 

15-09-2010 - Lexus stelt in Parijs de compleet nieuwe Full Hybrid CT 200h voor, die zich in het compacte premiumsegment gaat mengen. De fabrikant neemt daarnaast ook nog de gefacelifte IS mee naar de Franse autotentoonstelling.

 

Lexus begeeft zich met de CT 200h voor het eerst in het segment van de compacte premium hatchbacks. Het zet meteen hoog in, want de nieuweling is de eerste in het segment die hybridetechniek aan boord heeft. De Lexus maakt gebruik van een 1,8-liter VVTi benzinemotor met 99 pk, die wordt bijgestaan door een 82 pk sterke elektromotor. Het gecombineerde systeemvermogen komt hiermee op 136 pk. Belangrijker zijn echter de verbruiks- en emissiecijfers. Met een CO2-uitstoot van 89 g/km, wat gelijkstaat aan een gemiddeld verbruik van 3,8 l/100 km, zijn de BPM en motorrijtuigenbelasting niet van toepassing op de CT 200h. De zakelijke rijder profiteert verder nog van 14% bijtelling.

Sportief
Dat ‘groen’ niet per definitie saai betekent, bewijst de hybride Lexus. De fabrikant meldt dat er bijzonder veel aandacht is besteedt aan de rijeigenschappen en de stabiliteit en stijfheid van de carrosserie. Het sturen gaat erg direct met slecht 2,6 omwentelingen van aanslag naar aanslag. Lexus staat ook bekend om zijn comfort en dat is bij de CT 200 niet anders. Door het ruime gebruik van isolatiemateriaal blijven wind-, band-, en motorgeluid tot een minimum beperkt. Op het gebied van veiligheid voorziet het model in acht airbags, WIL-voorstoelen (Whiplash Injury Lessening) met actieve hoofdsteunen, Brake Assist, Traction Control en Vehicle Stability Control. Vanaf maart staat de hybride hatchback bij de Nederlandse dealers in de showroom.

Facelift IS
Behalve de volledig nieuwe CT 200h heeft Lexus nog meer nieuws te melden. De IS zakensedan heeft namelijk een facelift ondergaan, waarbij de voorbumper is gewijzigd en de lichtmetalen wielen en voor- en achterlichten een nieuw ontwerp hebben gekregen. Ook op motorisch gebied is er een noviteit in de vorm van een nieuwe, zuinige versie van de 2,2-liter D-4D dieselmotor. De krachtbron levert 150 pk en is met een CO2-uitstoot van 134 g/km goed voor een groen B-label. De geüpdate IS staat begin oktober bij de dealer.

 

 

 

 

 

 

 


 

 


  

| Disclaimer