Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Lexus introduceert een RX 450h Hybrid met 20% bijtelling


image/jpeg

 

21-12-2009 - De bijzonder lage verbruiks- en emissiewaarden van de Lexus RX 450h zijn al baanbrekend voor een SUV, maar met de voorwielaangedreven RX 450h gaat Lexus nóg een stap verder. Deze versie heeft namelijk een CO2-uitstoot van 140 g/km en daardoor valt hij zelfs in de 20%-bijtellingscategorie.

 

De Lexus RX 450h Hybrid was al onverslaanbaar wat betreft verbruik en uitstoot. Lexus legt nu de lat opnieuw hoger met de introductie van de uitsluitend voorwielaangedreven RX 450h Hybrid. Deze uitvoering komt naast de reguliere uitvoeringen en heeft een CO2-uitstoot van slechts 140 g/km. Dat is royaal lager dan elke andere SUV in dit segment. De 299 pk sterke RX 450h Hybrid heeft daardoor niet alleen een gunstige prijs vanaf € 62.650,-, maar biedt dankzij de 20% bijtelling ook sterke fiscale voordelen voor de zakelijke rijder.

Gunstige bijtelling
Geen enkele andere crossover of SUV in zijn segment is zuiniger of schoner dan de RX 450h Hybrid. Zelfs concurrenten met een dieselmotor – en veel compacte middenklassers – stoten aanzienlijk meer dan 140 gram CO2 per kilometer uit. Geen enkele auto in het segment van de RX 450h Hybrid heeft dan ook 20% bijtelling. Afhankelijk van de uitvoering bespaart een zakelijk rijder daardoor € 136,- tot € 154,- per maand ten opzichte van een gelijkgeprijsde auto, waarvoor wel de reguliere 25% bijtelling geldt. Zo is de bijtelling van de Preference Pro (€ 71.250,-) bijvoorbeeld net zo hoog als voor een reguliere auto met een catalogusprijs van € 57.000.-.

Preference-uitvoering
Lexus biedt de nieuwe voorwielaangedreven RX 450h Hybrid in twee uitvoeringen aan: de Preference en Preference Pro. De standaarduitrusting van de Preference (€ 62.650,-) omvat een audiosysteem met cd-wisselaar, negen speakers, USB- en AUX-aansluitingen en bluetooth, evenals stuurwielbediening, een uitgebreide diefstalbeveiliging en een allesomvattende veiligheidsuitrusting met onder meer acht airbags. De Lexus RX 450h Hybrid Preference Pro (€ 71.250,-) vult de standaarduitrusting aan met een Hard Disk Drive-navigatiesysteem, het bedieningssysteem Remote Touch, twaalf speakers en een parkeerhulpcamera. Lederen bekleding, een elektrisch bedienbare achterklep, lichtmetalen 19-inch velgen en het intelligent Adaptive Front-lighting System (i-AFS) zijn eveneens standaard op de Preference Pro.

Standaard automaat
In technisch opzicht is de voorwielaangedreven RX 450h Hybrid gelijk aan de bestaande RX 450h Hybrid met vierwielaandrijving. De 3,5-liter zescilinder benzinemotor levert samen met een krachtige elektromotor een vermogen van 299 pk. Elke Lexus RX 450h Hybrid is standaard voorzien van een elektronisch gestuurde CVT-automaat die desgewenst ook sequentieel bedienbaar is.

image/jpeg


  

| Disclaimer