Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Speciale Platinum-editie voor Lexus SC 430


image/jpeg

 

26-03-2010 - Lexus neemt afscheid van de SC 430. Na negen jaar dienst rollen de laatste exemplaren van de sportcoupé-cabriolet van Lexus in juli van de productielijn. Lexus laat het afscheid van de SC 430 niet in stilte voorbij gaan en viert zijn carrière daarom met een aantrekkelijke ‘last edition’: de SC 430 Platinum.


Lexus introduceerde de SC 430 in 2001, die met zijn elegante uitstraling, zijn krachtige V8 en een fantastische wegligging is uitgegroeid tot een pure liefhebbersauto. Met de SC 430 Platinum neemt Lexus nu op waardige wijze afscheid van deze sportcoupé-cabriolet.

Uiterlijk is de Lexus SC 430 Platinum te herkennen aan de lichtmetalen 18-inch zesspaaks wielen, xenon-koplampen met koplampsproeiers, een beschaafde spoiler op de achterklep, standaard metallic lak en uiteraard het elektrisch wegklapbare aluminium dak. De slimme dakconstructie transformeert de SC 430 in 25 seconden van coupé in cabriolet. In lijn met de merkfilosofie van Lexus wordt het interieur van de SC 430 Platinum gekenmerkt door veel comfort en luxe. Dat komt onder meer tot uiting in de automatische klimaatregeling, de achtvoudig elektrisch verstelbare stoelen, een 240W zeven-kanaals audio-installatie met cd-wisselaar en negen speakers, alsmede een geavanceerd navigatiesysteem met een 7-inch kleurendisplay en TMC.

Onderhuids beschikt de SC 430 Platinum over de bekende 4,3-liter V8 met VVT-i-technologie. Met een vermogen van 286 pk bij 5.600 toeren en een maximumkoppel van 419 Nm bij 3.500 toeren bezorgt deze krachtbron de SC 430 de ‘cruising-eigenschappen’ waar hij bekend om geworden is. De motor is gekoppeld aan een zestraps automaat met sequentiële schakelmogelijkheid.

De Lexus SC 430 Platinum is vanaf nu te bestellen bij de Lexus-dealer, waar hij tot medio mei leverbaar is. De vanafprijs inclusief metallic lak bedraagt € 99.750,-.


image/jpeg


  

| Disclaimer