Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nieuw hoofdstuk voor rijke F1-historie Lotus


image/jpeg

 

24-12-2009 - Komend seizoen keert de roemruchte naam Lotus terug in de Formule 1. Lotus F1 Racing heeft in september 2009 goedkeuring gekregen van de FIA om in 2010 aan het F1 Wereldkampioenschap deel te nemen. Dat betekent dat één van de meest legendarische namen uit de F1 geschiedenis een nieuw hoofdstuk aan zijn historie gaat toevoegen. Hoewel Lotus F1 Racing een nieuwe onderneming is met een Maleisische achtergrond, gaat het team ervoor om komend seizoen respect af te dwingen voor de beroemde naam Lotus.

 

Voor de terugkeer in de F1 in 2010 heeft Lotus F1 Racing met Jarno Trulli, Heikki Kovalainen en Fairuz Fauzy bekende namen aangetrokken om de eer van het merk te verdedigen. De 35-jarige Trulli is één van de meest ervaren coureurs uit de Formule 1. Trulli maakt deel uit van een select gezelschap van coureurs die weten hoe een overwinning in de Formule 1 smaakt. De F1-carrière van Heikki Kovalainen begon in 2006, toen hij als testrijder debuteerde. Zijn aanstelling bij het Lotus F1 Racing team betekent voor de 28-jarige Fin de start van zijn vierde seizoen in het Formule 1 Wereldkampioenschap. Ook Kovalainen weet wat het is om een race te winnen, getuige zijn allereerste overwinning in Hongarije in 2008.

Onder leiding van oprichter en autosportgenie Colin Chapman scoorde Team Lotus in de jaren ’60 en’70 zeven constructeurs- en zes rijderstitels, en boekte Lotus in de F1 in totaal 79 raceoverwinningen en 107 pole positions. Indrukwekkende cijfers, maar de getallen alleen doen niet genoeg recht aan het team, dat bij autosportliefhebbers wereldwijd nog steeds hoog staat aangeschreven.

Sinds het team in 1958 tijdens de Grand Prix van Monaco in de Formule 1 debuteerde, heeft Team Lotus enkele van de meest innovatieve auto’s uit de geschiedenis van de Formule 1 ontworpen en ontwikkeld en een aantal van de bekendste namen uit de F1 aangetrokken. Jim Clark, Graham Hill, Jochen Rindt, Emerson Fittipaldi en Mario Andretti veroverden met Team Lotus allen de wereldtitel, terwijl andere legenden als Sir Stirling Moss, Nigel Mansell en Ayrton Senna eveneens voor Lotus uitkwamen.


image/jpeg


  

| Disclaimer