Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Marktaandeel Toyota in Nederland voor het eerst boven de 10%


image/jpeg

 

Voor het eerst in de historie is één op de tien nieuw geregistreerde auto’s in Nederland een Toyota. Daarmee is het cumulatieve marktaandeel van Toyota dit jaar gegroeid naar meer dan 10%.

 

De consument maakt zo duidelijk dat hij kiest voor betrouwbaarheid, betaalbare mobiliteit, een hoge restwaarde en het milieu. Bovendien kan hij in de Toyota-showroom kiezen uit een breed programma met maar liefst twaalf verschillende modellen, waarvan 95% een groen label draagt en er zelfs drie BPM-vrij worden geleverd; de nieuwe Toyota iQ, de vernieuwde Toyota AYGO en de nieuwe Full Hybrid Toyota Prius – auto’s waarvoor de zakelijke rijder slechts 14% bijtelling betaalt.

De afgelopen jaren groeide het marktaandeel van Toyota in Nederland langzaam maar zeker van zo’n 5% in 2000 naar dik 6% in 2005 en bijna 8% in 2008. “Dat ons marktaandeel gestaag zou groeien zat in de planning, maar het gaat nu wel heel erg hard,” stelt Pieter van der Velden, algemeen directeur van Louwman & Parqui, de particuliere importeur voor Toyota en Lexus in Nederland. “Het merk staat voor betrouwbaarheid, lage kosten en een hoge restwaarde; belangrijke zaken voor de Nederlander.”

Daarbij komt dat de Nederlander ook steeds nadrukkelijker rekening houdt met het milieu. “En ook daarin is Toyota een voorloper,” weet Van der Velden. “Andere merken zijn nu druk met die vergroening bezig, maar wij lanceerden in 1997 de eerste Full Hybrid Toyota Prius en zijn alweer bezig met de ontwikkeling van de vierde generatie Hybride modellen. Bovendien heeft 95% van de geleverde Toyota’s een groen label en we leveren zelfs drie modellen volledig BPM-vrij. Ik ken geen merk dat ons dat nadoet.”


  

| Disclaimer