Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Maserati presenteert extreme GranTurismo: de MC Stradale


 

20-09-2010 - De nieuwe Maserati GranTurismo MC Stradale wordt de snelste, lichtste en krachtigste auto in de Maserati-modelreeks, wanneer de verkoop gedurende het eerste kwartaal van 2011 start.

De tweezits Maserati GranTurismo MC Stradale is geïnspireerd op de Trofeo GranTurismo MC en de succesvolle GT4 race-uitvoeringen. Ten opzichte van de GranTurismo S produceert de MC Stradale meer downforce, hij is wendbaarder en het vermogen van de V8 is gestegen naar 450 pk. Het brandstofverbruik heeft Masearti echter ongewijzigd weten te houden. Verder spreekt de Italiaanse sportwagenfabrikant over haarscherpe handlingeigenschappen en hij doorbreekt de 300 km/h grens.

De GranTurismo MC Stradale is een reactie op de vraag naar een straallegale raceversie op basis van de GranTurismo die de behoeften voor op de openbare weg weet te combineren met sportieve uitspattingen. Als gevolg daarvan beschikt hij over de handling- en aerodynamica-ervaring uit Maserati’s raceprogramma’s.

De nieuwe Maserati GranTurismo MC Stradale is dan ook een spectaculaire uitbreiding op het GranTurismo-modelprogramma en hij debuteert op de autosalon van Parijs. De exacte prijzen en specificaties zullen in een later stadium bekend worden gemaakt.

 

 


  

| Disclaimer