Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Beursnieuws Parijs: Mazda2 Facelift


 

07-10-2010 - Bij Mazda waren alle ogen gericht op de gefacelifte 2 die in Europa voor het eerst te zien was. De vernieuwde Japanner is voorzien van Mazda’s nieuwe familiegezicht en ook onderhuids is er het nodige aangepast.

 

De vernieuwde ‘World Car of the Year 2008’ maakt een sportievere indruk. Zijn aangepaste neus sluit helemaal aan bij het nieuwe familiegezicht en samen met nieuwe carrosseriekleuren en velgen kan de Mazda2 er voorlopig weer tegenaan. Het interieur kenmerkt zich door een verhoogd kwaliteitsgevoel. Daarbij zijn nieuwe zwarte meters voorzien van witte letters en zilveren ringen, passend bij het nieuwe zwarte stuur. Ook is het audiosysteem afgewerkt in zwarte pianolak met verchroomde accenten. Verder vinden we een hogere kwaliteit stoelbekleding en duurzamere materialen voor zaken die dagelijks gebruikt of bediend worden.

 

Drie benzinemotoren
Verbeteringen aan de carrosserie en wielophanging zorgen voor een comfortabeler en soepeler rijgedrag. Alle aandrijflijnen zijn aangepast om te voldoen aan de Euro 5-emissienorm. In Nederland is de vernieuwde Mazda2 leverbaar met een drietal benzinemotoren. Zo zijn er twee 1,3-liter varianten met een vermogen van 75 en 84 pk. Tevens staat er een 102 pk sterke 1.5 op de prijslijst, die vanaf heden ook in combinatie met een viertraps automaat is te verkrijgen. Deze optie is echter alleen aan de vijfdeurs-uitvoering voorbehouden.

Prijzen
De Mazda2 Facelift is verkrijgbaar in verschillende uitrustingsniveaus. De prijzen beginnen bij 10.990 euro voor de 75 pk sterke 1.3 XS en voor een TS+ met 84 pk betaal je minimaal 14.490 euro. Alle vijfdeurs-uitvoeringen hebben een meerprijs van 500 euro, terwijl de viertraps automaat (alleen beschikbaar op de vijfdeurs 1.5 GT-L) vanaf 17.990 euro op kenteken staat. De succesvolle Mazda2 krijgt een fraai vervolg en met alle verbeteringen wordt hij nog aantrekkelijker in het competitieve B-segment.

 

 


  

| Disclaimer