Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Mazda3 verkozen tot beste trekauto in B-klasse


image/jpeg

 

23-04-2010 - De Mazda3 2.2 CiTD is winnaar geworden in de B-klasse bij de verkiezing Trekauto van het Jaar 2010. De 185 pk sterke diesel wist in zijn categorie te winnen van de Opel Astra en de Peugeot 3008.

Jaarlijks kiest het ANWB-magazine ‘Kampeer & Caravan Kampioen’ de beste caravantrekker. Tijdens een twee dagen durende testsessie op de proefbaan van DAF in St. Oedenrode beoordeelde een non-driving jury de vakantiegeschiktheid van elke auto aan de hand van de mate van zitcomfort, bagageruimte, gebruiksgemak trekhaak en nog meer relevante zaken. Hun rijdende collega’s beoordelen de capaciteiten als caravantrekker. De testbaan biedt voor dit doel rijstroken met verschillende soorten wegdek, een slingerproef en diverse hellingen. Elke auto krijgt een caravan aan de haak, waarvan de belading in overeenstemming is met de daarvoor geldende ANWB-normen. Aan de trekautoverkiezing van 2010 deden 23 auto’s mee die verdeeld werden over vijf klassen.

Winnaar van de B-klasse werd de Mazda3 Hatchback, aangedreven door een 185 pk sterke 2.2 CITD. Volgens het juryrapport trekt de Mazda3 het onderdeel ‘prestaties’ met enige overmacht naar zich toe. Ook in de categorie ‘weggedrag’, waarin het onderdeel ‘lane change’ is verwerkt, wordt de Mazda beter beoordeeld dan zijn concurrenten.


  

| Disclaimer