Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Mazda5 Katano heeft toegevoegde waarde


image/jpegimage/jpeg

 

22-10-2009 - De in 2005 in Europa geïntroduceerde Mazda5 was naar eigen zeggen een innovatieve ‘Compact Multi-Activity Vehicle’ (C-MAV) die als eerste in het segment beschikte over twee schuifdeuren. Andere punten waarmee de oorspronkelijke Mazda5 zich onderscheidde waren het flexibele Karakuri zit- en opbergsysteem, een comfortabel interieur en het inmiddels kenmerkende rijplezier.

 

Inmiddels zijn er over de hele wereld al heel wat exemplaren van de Mazda5 verkocht, waarmee het Mazda’s op twee na best verkochte model wereldwijd is. In Europa levert de Mazda5 een forse bijdrage aan de groei van Mazda Motor Europe. Vorig jaar kreeg de Mazda5 nog een facelift en ook dit heeft weer tot een succes geleid. Als de kroon op het werk heeft Mazda een speciale uitvoering geïntroduceerd van haar populaire midi-MPV met schuifdeuren; de Mazda5 Katano, die aan de al zeer ruime uitrusting van de TS nog een aantal aantrekkelijke zaken toevoegt. De Mazda5 Katano is beschikbaar vanaf € 25.495,-.


image/jpeg


Kers
De toegevoegde waarde van de Katano zit hem onder meer in 16-inch lichtmetalen velgen, privacyglas achter, climate control, stoelverwarming, licht- en regensensor, boordcomputer en een met leder bekleed stuurwiel en pooknop. De middenconsole is uitgevoerd in Piano Zwart en de Katano heeft ook een andere bekledingsstof gekregen. Daar worden bovendien nog elektrisch inklapbare buitenspiegels en GT-M achterlichten met LED-verlichting aan toegevoegd. De kers op de taart komt in de vorm van de zilveren ring pookknop op de 2,0-liter benzinemotor en de 2,0-liter CiTD 143 pk.

Scherpe prijs
Dat de Katano scherp is geprijsd, blijkt wel als we hem vergelijken met de Mazda5 2.0 TS. Deze kost namelijk € 27.490,-, daar waar de Mazda5 2.0 Katano € 26.495,- kost. Dat is dus een prijsverschil van bijna € 1.000,-. Het totale voornoemde pakket aan extra’s op de Katano heeft een waarde van € 2.550,-, waardoor het voordeel kan oplopen tot maximaal € 3.550,-, afhankelijk van de gekozen uitvoering.


image/jpeg

image/jpeg


  

| Disclaimer