Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Mazda CX-5 modeljaar 2019: Dynamischer en beter dan ooit


image/jpeg

De in 2012 gelanceerde eerste generatie CX-5 was de eerste Mazda die zowel was voorzien van het Kodo-design als de Skyactiv-technologie. Het model zette nieuwe standaards qua dynamiek en het veranderde het verwachtingspatroon met betrekking tot compacte SUV’s. De tweede generatie CX-5 kwam in 2017 en was een SUV waarbij de ingenieurs van Mazda het Jinba Ittai-gevoel, de eenheid tussen auto en bestuurder, naar een nog hoger plan hadden gebracht.


De Mazda CX-5 modeljaar 2019 bouwt voort op de vele sterke eigenschappen van het tweede generatie-model met tal van verbeteringen. Daarbij stonden twee zaken centraal: de afwerking van en de technologie in het interieur, alsmede de rijdynamiek. De auto is 10 mm langer en 35 mm lager dan zijn voorganger. Hij is 4.550 mm lang, 1.840 mm breed en 1.680 mm hoog. De lengte van de wielbasis blijft 2.700 mm, maar de spoorbreedte vóór en achter is wat toegenomen en doordat de wielen zo ver mogelijk op de hoeken van de carrosserie zijn geplaatst beschikt de auto over het sportieve uiterlijk dat je verwacht bij een SUV, die is gericht op een toonaangevend design en een maximale rijdynamiek.
De structuur van de carrosserie is gewijzigd: de A-stijlen zijn bijna 35 mm naar achteren verplaatst en de respectievelijke positie van de vooras en de A-stijlen is geoptimaliseerd. Een krachtige karakterlijn loopt van de koplampen naar de achterwielen en gaat bij de achterkant over in een trapezoïdevorm, die van de achterklep naar de achterwielen loopt.
Mazda heeft de vormgeving van de voorzijde naar een hoger plan getild: sierlijke en lager geplaatste LED koplampen benadrukken de lage en brede uitstraling van de voorzijde van de CX-5, terwijl de vleugelgrille in satijnchroom de breedte benadrukt. Hij loopt onder de grille en de koplampen door naar de hoeken van de auto. Langwerpige en dunne LED mistlampen benadrukken de uitstraling van de voorzijde van de CX-5 verder. Het driedimensionale uiterlijk van het Mazda-logo en de grille wordt eveneens verstevigd door een nieuwe piramidevorm met drie zijden voorzien van een gaasstructuur, die op sierlijke wijze naar binnen buigt richting het midden van de grille, waarbij zowel de visuele uitstraling van het logo wordt versterkt als de diepte van de luchtinlaat wordt benadrukt.
Mazda heeft de vorm van elk onderdeel van het interieur onder de loep genomen en het comfort, de kwaliteit, het design en de functionaliteit aanzienlijk gewijzigd, waardoor een elegant, mooi interieur is ontstaan dat een veilige, prettige en rustgevende rijomgeving combineert met comfort, stijl en gemak voor alle inzittenden.

image/jpeg

Net als bij alle andere nieuwste Mazda's is de bestuurdersruimte slim ingedeeld met alle belangrijke bedieningselementen en instrumenten gebruiksvriendelijk gegroepeerd rondom het stuurwiel.
De connectiviteit is eveneens doorontwikkeld en is nu compatible met zowel Apple CarPlay als Android Auto. Gebruikers kunnen daarmee zowel bepaalde iPhone- als smartphone-apps gebruiken via het Mazda MZD Connect systeem.
Naast de interieurverbeteringen zijn er bij de Mazda CX-5 2019 ook verbeteringen doorgevoerd bij de dempers en stabilisatoren aan de vóór- en achterzijde, de afstelling van de elektrische stuurbekrachtiging werd verbeterd en het model kreeg de nieuwste versie van GVC, G-Vectoring Control Plus (GVC Plus), met een directe aansturing van het giermoment met behulp van de remmen, wat bijdraagt aan een betere stabiliteit van de auto.
De vernieuwde Mazda CX-5 rijdt dynamischer en beter dan ooit, met meer verfijning, waardoor zijn positie als model met het meeste rijplezier in zijn segment wordt versterkt.

image/jpeg
  

| Disclaimer