Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Mazda gaat elektrisch in Japan


 

24-01-2011 - Mazda is bezig met de ontwikkeling van een elektrische auto. Dit in eigen huis geproduceerde model is gebaseerd op de Mazda2 (Demio in Japen) en verschijnt in de lente van 2012 op de Japanse markt.

De auto zal naar verwachting beschikken over en actieradius van 200 kilometer en zal hoofdzakelijk voor lease worden aangeboden aan lokale overheidsinstellingen en bedrijven.

SkyActiv
Mazda boekt momenteel goede vooruitgang met de zogenaamde ‘bouwstenenstrategie’ (het lange termijnplan van Mazda), waarin prioriteit wordt gegeven aan het verbeteren van basistechnologieën voor het ontwikkelen van efficiëntere motoren en versnellingsbakken en het verminderen van het gewicht. Mazda borduurt hierop voort door geleidelijk elektrische systemen te introduceren, zoals regeneratief remmen en hybridesystemen. De eerste resultaten van deze strategie, auto’s met Mazda’s nieuwe, milieuvriendelijke SkyActiv-technologie, zullen eind dit jaar op de markt komen.

Kennis
Tegelijk met de bouwstenenstrategie gaat Mazda verder met het onderzoeken en ontwikkelen van elektrische auto’s, ontworpen voor in het stadsverkeer. Door middel van het leaseprogramma voor elektrische auto’s hoopt Mazda haar kennis over elektrische aandrijflijnen en de gebruikeisen van elektrische auto’s te vergroten. De verbrandingsmotor zal in de nabije toekomst echter waarschijnlijk wel het kloppend hart van de auto blijven. Mazda zal daarom doorgaan met het verbeteren van de basistechnologieën rondom de verbrandingsmotor en tegelijkertijd toekomstige milieuvriendelijke technologieën blijven ontwikkelen.


  

| Disclaimer