Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Mazda MX5 verkozen tot beste sportauto in JD Power


 

11-06-2010 - De Mazda MX5 is verkozen ‘Best Sports Car’ in het JD Power Onderzoek 2010, een klanttevredenheidsonderzoek in Groot-Brittannië.

 

Meer dan 17.000 eigenaren namen deel aan dit jaarlijkse onderzoek in het Verenigd Koninkrijk. De MX5-eigenaren prezen de uitstraling, kwaliteit van het exterieur en interieur, mechanische betrouwbaarheid, prestaties, gebruikskosten en de service van hun dealer. Met een tevredenheidsscore van ruim 82%, liet het auto’s als de Mercedes-Benz SLK en Audi TT achter zich.

Niet de eerste

Deze onderscheiding is overigens niet de eerste voor de ‘oerroadster’. Sinds zijn introductie in 1989 heeft hij al meer dan honderdzestig awards op z’n naam geschreven en meer dan 870.000 eigenaren gekregen. Zijn populariteit wordt verder onderstreept door de tweede sportauto in Europa te zijn, met een marktaandeel van 12%. President en CEO van Mazda Motor Europe, Jeff Guyton: “Deze resultaten weerspiegelen veel meer dan alleen maar het feit dat men graag in een MX5 rijdt. Ze laten ook zien hoe gemakkelijk en praktisch deze roadster is in het dagelijkse gebruik. Hij combineert lage gebruikskosten, een legendarische betrouwbaarheid en een goede service met de enerverende beleving van open rijden. Geen wonder dat het model zo populair blijft.”

   

| Disclaimer