Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nieuw - Mercedes-Benz E-Klasse Estate


image/jpeg

 

Vanaf november breidt Mercedes-Benz het leveringsprogramma van de nieuwe E-Klasse uit met de E-Klasse Estate. Net als de E-Klasse Limousine en de E-Klasse Coupé, heeft ook de Estate de ambitie om koploper te zijn op het gebied van veiligheid, comfort en kwaliteit.


Mercedes’ nieuwste Estate beschikt over alle innovatieve technologieën, waarmee de Limousine al eerder volop in de belangstelling stond. De E-Klasse Estate is bovendien voorzien van standaard luchtvering op de achteras inclusief niveauregeling en nieuwe voorzieningen, waardoor de laadruimte nog doelmatiger gebruikt kan worden. Bij de nieuwe E-Klasse Estate is de nieuwe Mercedes-stijl herkenbaar, die met de S-Klasse begon en ook bij de C-Klasse zichtbaar is. Vooral het zij-aanzicht biedt vele nieuwe elementen en straalt kracht en dynamiek uit. Bij het ontwerp van de achterkant lag de nadruk op de functionaliteit van de auto. Daartoe zijn de horizontale lijnen extra benadrukt. De nieuwe led-achterlichten zijn in twee delen uitgevoerd en geven een auto een eigen uitstraling in het donker. Bij een stationvariant speelt functionaliteit natuurlijk een grote rol. Zo is de E Estate standaard voorzien van dakrails, die bij de Elegance- en Avantgarde-uitvoeringen in chroom zijn uitgevoerd. Met het innovatieve ‘Quickfold’-systeem kunnen de beide delen van de rugleuning van de achterbank door twee handgrepen vanuit de laadruimte worden neergeklapt. Het laadvolume van deze nieuwe Estate is met maximaal 1.950 liter het grootste in zijn klasse. Ook bij andere praktische aspecten als opening van de achterklep, de laadvloerhoogte of de doorlaadlengte loopt de E Estate voorop. De nieuwe E-Klasse Estate is standaard uitgerust met tal van handige transportvoorzieningen. Zo kan de achterklep met behulp van de afstandsbediening automatisch worden geopend én gesloten en kan de laadvloer variabel worden ingedeeld. Als optie is een opklapbare derde zitrij in de laadruimte leverbaar.


image/jpeg


Veiligheid van hoog niveau
Evenals bij de E-Klasse Limousine is ook bij de Estate enorm veel aandacht besteed aan veiligheid. De auto beschikt over tal van nieuwe of verder ontwikkelde assistentiesystemen, die helpen om ongevallen te vermijden of de zwaarte van een aanrijding te verminderen. Hiertoe behoren de standaard vermoeidheidsherkenning en de als optie leverbare ‘Distronic Plus’-afstandsregeling en Pre-Safe-remmen die een noodstop maken, wanneer een dreigend ongeval wordt herkend. Voor optimale bescherming van de inzittenden zijn zeven airbags standaard (uit te breiden tot elf), vier gordelspanners met gordelkrachtbegrenzers en crash-actieve Neck-Pro-hoofdsteunen ingebouwd. Nieuw zijn de achterin als optie leverbare adaptieve gordelkrachtbegrenzers, die zich aan de lengte en het gewicht van de passagiers aanpassen. Voor volop rijcomfort zorgt het nieuw ontwikkelde Direct Control-onderstel met standaard adaptieve demping. Bij de Estate blijft dankzij de standaard luchtvering op de achteras de rijhoogte altijd constant, zelfs bij volledige belading.


Motoren
Bij de motoren kan er worden gekozen uit vijf verschillende krachtbronnen, waarbij het vermogen uiteenloopt van 170 tot 388 pk. Sommige motoren zijn nieuw ontwikkeld, andere zijn ingrijpend verbeterd. Ze leveren betere prestaties bij een kleinere cilinderinhoud en blinken uit door een geringer brandstofverbruik. De nieuwe viercilinder dieselmotor in de E 200 CDI, de E 220 CDI en de E 250 CDI werd onlangs door een vakjury bekroond met de 'Engine of the Year Award' in de klasse van 2,0- tot 2,5-liter. De meeste uitvoeringen met viercilindermotor hebben tevens een energielabel B. De prijslijst van de nieuwe E-Klasse Estate begint bij een bedrag van € 49.900,- voor de E 20CGI Estate met de nieuwe 1,8-liter direct ingespoten turbo-benzinemotor, waarmee de auto goedkoper is dan zijn voorganger. Net als de Limousine zijn de uitvoeringen met viercilindermotor er ook als Business Class-uitvoering, speciaal voor de zakelijke rijder. De leveringen starten vanaf november.

 

E 63 AMG Estate
Uiteraard is de nieuwe E Estate er ook als AMG-variant. De E 63 AMG Estate beschikt evenals de Limousine-variant over een 6,2-liter V8 met 525 pk en 630 Nm. Daarmee weet hij in 4,6 seconden van 0-100 km/h te knallen. Traditioneel is hij begrensd op 250 km/h. De brute V8 is gekoppeld aan een zeventraps automaat, hij staat op 18-inch lichtmetaal en beschikt onder meer over ESP met drie standen. In vergelijking met de vorige generatie E AMG Estate, levert deze nieuwe AMG 11 pk meer, maar verbruikt hij toch 12% minder. Gemiddeld komt hij op 8,5 l/100 km met een CO2-uitstoot van 299 g/km. In tegenstelling tot de 'gewone' E-Klasse Estate, moeten we voor de E 63 AMG Estate tot februari 2010 wachten, voordat hij in de showroom staat.

 

image/jpeg


  

| Disclaimer