Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Meer files in 2010


 

28-12-2010 - De ANWB meldde dat de filezwaarte in Nederland het afgelopen jaar met negen procent is toegenomen. Dat is volgens de dienst vooral te wijten aan het weer dat in de vorm van regen en sneeuw met name de tweede helft van het jaar voor flinke problemen zorgde.

Door het winterse weer zijn maar liefst drie spitsen in de top-10 van drukste spitsen aller tijden beland. Twee daarvan zijn de avondspitsen van maandag 29 november en vrijdag 17 december. In november was de file – van welgeteld 871 kilometer – goed voor de derde plaats in de top-10. Vrijdag 17 december staat op plaats zes met 753 kilometer. Die avond stond er om 22.00 uur nog 170 kilometer file en was de laatste zaterdagochtend om 1.30 uur opgelost.

Knelpunten
In de lijst met grootste knelpunten stijgen vooral de A4 Amsterdam-Den Haag tussen Roelofarendsveen en Hoogmade en de A20 bij Rotterdam tussen de knooppunten Terbregseplein en Kleinpolderplein. De A12 van Utrecht naar Den Haag dankt zijn hogere notering aan de grootschalige wegwerkzaamheden afgelopen zomer. Volgens de ANWB hebben vooral automobilisten in de regio Amsterdam en het midden van het land de toegenomen filezwaarte kunnen merken. Door de aanleg van extra rijbanen bij Eindhoven nam de file zwaarte daar, ten opzichte van 2009, juist af.


  

| Disclaimer