Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nieuwe instapmotor voor Mercedes-Benz GLK


 

29-06-2010 - De Mercedes-Benz GLK kent vanaf heden een nieuw instapmodel. Hij is nu namelijk ook als GLK 200 CDI te verkrijgen. De nieuwe krachtbron levert een aantrekkelijke mix van prestaties en efficiënt brandstofverbruik, maar belangrijker is echter dat de vanafprijs nu ruim drie mille lager ligt.

Het introduceren van een nieuwe dieselmotor heeft voor de opvallend vormgegeven Mercedes-Benz GLK meerdere gevolgen. Op de eerste plaats heeft de nieuwe GLK 200 CDI een dermate efficiënt karakter, dat hij is beloond met een groen C-label. Daarnaast is zijn vanafprijs vastgesteld op € 41.950,-, waarmee de GLK 200 CDI ruim € 3.000,- voordeliger uitkomt ten opzichte van de 220 CDI BlueEFFICIENCY die voorheen de prijslijst aanvoerde.

De zelfontbrander waar we over praten is een nieuwe 2,1-liter viercilinder common-rail turbodiesel met een vermogen van 143 pk en een koppel van 350 Nm. Daarmee sjeest deze GLK binnen elf seconden van 0-100 km/h en bereikt hij een topsnelheid van 195 km/h. Wie het zuinig aan doet, kan volgens de fabriek een gemiddeld verbruik van 5,8 l/100 km halen. Wie in plaats van een handgeschakelde zesbak kiest voor een automatische 7G-TRONIC transmissie moet het doen met een verbruik van 6,3 l/100 km (D-label).

Qua uitrusting ontbreekt er in de GLK vrij weinig. Zo is hij standaard voorzien van onder andere een radio/cd-speler, bluetooth-telefoonverbinding, automatische airconditioning met twee klimaatzones, 17-inch lichtmetalen velgen en NECK-PRO anti-whiplash-hoofdsteunen.

Voor de zakelijke rijder is er een Business Class-uitvoering die is uitgerust met metallic lak, een navigatiesysteem, parkeersensoren en een alarmsysteem. De meerprijs voor dit pakket extra’s bedraagt € 1.995,- en dat betekent dat zakelijke rijders jaarlijks € 3.000,- aan bijtellingsvoordeel genieten.

De nieuwe Mercedes-Benz GLK 200 CDI is nu voor een bedrag vanaf € 41.950,- te bestellen. Mercedes-Benz Financial Services biedt de GLK 200 CDI aan voor een maandbedrag vanaf

€ 985,-. De eerste kentekenafgifte zal na de zomer plaatsvinden.


 

 


  

| Disclaimer