Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Baby-Benz gaat elektrisch


 

16-09-2010 - Mercedes-Benz gaat een elektrische variant van de A-Klasse bouwen en heeft ’m omgedoopt tot A-Klasse E-CELL. Om praktijkervaring te vergaren, krijgt onder meer select aantal in Nederland de beschikking over deze elektrische baby-Benz.

 

De productie van de A-Klasse E-CELL start eind dit jaar in een gelimiteerde oplage van vijfhonderd stuks. Deze worden verhuurd aan geselecteerde klanten in verschillende Europese landen, waaronder Nederland, Duitsland en Frankrijk. Op deze manier hoopt Mercedes-Benz de nodige feedback en informatie te krijgen om deze manier van aandrijving verder te perfectioneren. Voorlopig is de E-CELL uitgerust met een elektromotor die maximaal 95 pk genereert en een constant vermogen heeft van 68 pk. Het maximumkoppel bedraagt 290 Nm. Hiermee accelereert de Mercedes in 5,5 tellen naar de honderd en houdt de koek op bij de elektronisch begrensde topsnelheid van 150 km/h.

200 kilometer
De accu’s zijn weggestopt in de speciaal voor de A-Klasse geconstrueerde ‘sandwich-bodemplaat’, wat voor een lager zwaartepunt – en dus betere wegligging – zorgt. Bovendien kunnen door deze inbouwwijze de accu’s niet het interieur binnendringen bij een ongeval. Voor het opladen van de accu’s via een regulier stopcontact volstaat acht uur voor een actieradius van honderd kilometer. Bij een oplaadstation of een ‘wallbox’ is drie uur voldoende voor eenzelfde afstand. De maximale actieradius bedraagt tweehonderd kilometer. Binnenin de E-CELL geeft een multifunctioneel display informatie over de resterende energie in de accu, het aantal afgelegde kilometers, reistijd, gemiddelde snelheid en het gemiddeld verbruik. Een leuk detail vormt de wijzer die de toerenteller vervangt en aangeeft hoeveel van het beschikbare vermogen wordt gebruikt. De modi charge, economy en boost worden weer weergegeven door segmenten in respectievelijk groen, wit en rood. Naast de A-Klasse E-CELL is Mercedes-Benz ook hard bezig met een elektrische Vito, die uitstekend geschikt is voor bedrijven. Hiervan gaan in eerste instantie 100 stuks naar klanten.

 

 

   

| Disclaimer