Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Alle details nieuwe Mercedes-Benz C-Klasse Coup? bekend


 

06-03-2011 - Mercedes-Benz neemt de nieuwe C-Klasse Coupé mee naar de AutoRAI waar hij voor het eerst aan het Nederlandse publiek wordt voorgesteld. In juni verschijnt hij daadwerkelijk bij de dealers in de showroom en inmiddels weten we ook wat de C-Klasse Coupé moet kosten.

 

De C-Klasse Coupé combineert klassieke coupékenmerken met een sportief elegant ontwerp. Het kleine broertje van de E-Klasse Coupé vult het gat dat de Mercedes-Benz CLK heeft achtergelaten en ziet de BMW 3 Serie Coupé en Audi A5 als belangrijkste concurrenten. De nieuwe driedeurs is veertien millimeter lager dan de C-Klasse Sedan, hij biedt volop ruimte dankzij vier individuele zitplaatsen en zoals het hoort bij een Mercedes-Benz is de interieurafwerking van grote klasse.

Aandrijving
Op motorisch gebied zijn er geen verrassingen. De benzine- en dieselmotoren die de fabrikant uit Stuttgart voor de C Coupé heeft gereserveerd, zijn bekend uit de C Sedan en Estate. De C 180 met een vermogen van 156 pk vormt het instapmodel. De C 250 CGI heeft dezelfde 1,8-liter viercilinder turbomotor, maar levert 204 pk. De sterkste versie is de C 350 CGI, die met zijn 306 pk sterke 3,5-liter V6 in zes seconden van 0-100 km/h spurt. Dieselen kan in de eerste plaats met de C 220 CDI. Deze levert 170 pk aan de krukas, maar verbruikt gemiddeld slechts 4,4 l/100 km. De CO2-uitstoot komt uit op 117 g/km en daarmee is hij de schoonste Coupé in zijn segment. Met 204 pk en 500 Nm koppel staat de C 250 CDI garant voor aansprekende prestaties, terwijl de CO2-emissie van 128 g/km netjes binnen de perken blijft. De twee sterkste benzinemotoren zijn standaard verbonden met een automatische 7G-Tronic transmissie, terwijl deze voor de overige versies optioneel is te bestellen. Tevens vallen alle motoren onder het BlueEfficiency-label, waarmee wordt aangegeven dat diepgaande brandstofbesparende maatregelen zijn toegepast. In een later stadium zal tevens de bijzonder krachtige C 63 AMG Coupé aan het gamma worden toegevoegd.

Veiligheid
Verder is de Mercedes-Benz C-Klasse Coupé uitgerust met Agility Control die de rijstijl ‘herkent’ en de demping op basis daarvan aanpast. Ook zeven airbags zijn standaard. Om de veiligheid te bevorderen is de coupé leverbaar met diverse assistentiesystemen die werken met behulp van radar-, camara- en/of sensortechnologie, zoals Distronic Plus. Dit systeem brengt echter nog meer voordelen met zich mee, want klanten die een nieuwe C-Klasse Coupé met Distronic Plus aanschaffen, krijgen van Mercedes-Benz Autoverzekering twee extra schadevrije jaren! De marktintroductie van de nieuwe C-Klasse Coupé staat gepland in juni. De prijs van de C 180 Coupé bedraagt 38.950 euro.

 

 

 

 

 


  

| Disclaimer