Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nieuwe ML 63 AMG vanaf april leverbaar


 

15-11-2011 - Een nieuwe Mercedes-Benz betekent in de meeste gevallen ook een nieuwe AMG-versie. De nieuwe ML 63 AMG komt dan ook niet als en verrassing. Wel wordt reikhalzend uitgekeken naar het prestatiepotentieel, want hoeveel pk heeft hij deze keer?

AMG was ooit de eerste die een echte high-performance SUV op de markt bracht. De eerste kwam in 1999. De toenmalige ML 55 AMG leverde 347 pk en zorgde voor een ongekend acceleratievermogen in zijn klasse. De tweede generatie die in 2005 werd gelanceerd, was zelfs 510 pk sterk en maakte gehakt van zijn voorganger. De nieuwe, derde generatie levert ten opzichte van zijn voorganger een vergelijkbaar vermogen, maar verder zijn de gelijkenissen ver te zoeken.

Biturbo
De nieuw ontwikkelde 5,5-liter V8 biturbo beschikt over speciale, straalgeleide directe brandstofinspuiting met piëzo-injectoren en verstelbare nokkenassen. De achtcilinder levert een vermogen van 525 pk, terwijl het maximumkoppel maar liefst 700 Nm bedraagt. Met deze enorme hoeveelheid power sprint de ML 63 AMG in 4,8 seconden van 0-100 km/h en bereikt hij een begrensde topsnelheid van 250 km/h. Wie overigens kiest voor het AMG Performance Package krijgt nog eens 32 pk en 60 Nm extra onder zijn rechtervoet.

Gunstig verbruik
Niet heel belangrijk bij dit soort bolides, maar wel noemenswaardig is het brandstofverbruik dat is vastgesteld op 11,8 l/100 km. Dat is mede te danken aan het intelligente generatormanagement, een gewichtsreductie van veertig kilo, de ECO start/stop-functie en de nieuwe AMG Speedshift Plus-transmissie. Deze versnellingsbak heeft een lage interne weerstand en slim temperatuurmanagement. In de voorkeuzestand ‘C’ (Controlled Efficiency) is de ECO start/stop-functie actief. ‘S’ (Sport) en ‘M’ (Manual) staan in het teken van maximale dynamiek.

Active Curve System
De nieuwe ML 63 AMG beschikt verder over een Airmatic-onderstel met onder meer luchtvering in combinatie met het nieuwe Active Curve System. Dit maakt gebruik van actieve torsiestabilisatoren om het overhellen in bochten tegen te gaan. Ook hier kan worden gekozen uit drie voorkeuzestanden (Comfort, Sport en Manual). Eveneens standaard is de AMG snelheidsafhankelijke besturing en het AMG high-performance remsysteem met geventileerde en geperforeerde schijven rondom.

Herkenbaar AMG
De ML 63 is uiteraard direct herkenbaar als AMG. Zo zien we bijvoorbeeld ruim bemeten koelopeningen, 21-inch AMG-velgen, sideskirts, een specifieke achterbumper met luchtuitlaten en V8 biturbo-logo’s. Vanbinnen hetzelfde verhaal. Zaken als het AMG Performance stuurwiel en dubbelgestikte lederen bekleding springen direct in het oog. Het instrumentenpaneel bevat een TFT-kleurenscherm met een speciaal AMG-informatiemenu. Tot de standaarduitrusting horen verder een glazen schuif-/kanteldak, verwarmde voorstoelen, Audio 20 CD radio met Bluetooth en usb-interface.

De nieuwe Mercedes-Benz ML 63 AMG komt in april 2012 op de markt. De prijzen zijn nog niet bekend.

 

 

 

 

 


  

| Disclaimer