Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Mini viert 50ste verjaardag met twee speciale verjaardagsedities


image/jpeg

 

Het is een heuglijk jaar voor Mini, want op 26 augustus werd het merk namelijk 50 jaar. Ter gelegenheid van deze verjaardag zijn twee speciale verjaardagsedities uitgebracht: de Mini 50 Mayfair en de Mini 50 Camden.

 

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan werden door Mini twee namen gekozen, die het karakter van de twee jubileum-uitvoeringen benadrukken. Het gaat om de namen van de bekende Londense wijken Mayfair en Camden.

 

Mini 50 Mayfair

De Mayfair is een oude bekende van Mini, aangezien deze naam in 1982 ook al eens werd gebruikt voor een opvallende uitvoering. De nieuwe Mini 50 Mayfair laat zich kenmerken door de kleur ‘Hot Chocolate’, een lichtbruinere striping en een wit dak. Verder is de Mayfair te herkennen aan de verstralers, de witte of zilveren 17-inch velgen en de jubileum-badge op de grille. Het interieur is eveneens voorzien van een chique uitstraling, met onder meer bruin-lederen bekleding, dat tevens op de deurpanelen, het dashboard en het stuur is terug te vinden. Een sublieme Harman Kardon-geluidsinstallatie is standaard, alsmede een USB- en iPod-aansluiting. Overigens is de Mini 50 Mayfair ook in de kleuren ‘Pepper White’ of ‘Midnight Black’ te bestellen.

 

image/jpeg          image/jpeg

 

Mini 50 Camden

De wellicht ietwat minder opvallende Mini 50 Camden wordt overheerst door de kleuren zilver, zwart en wit. In plaats van de kleur ‘White Silver’ is de 50 Camden tevens te verkrijgen in de kleuren ‘Midnight Black’ of ‘Horizon Blue’. Evenals bij de Mayfair is ook het dak van de Camden louter wit gespoten en is hij voorzien van een jubileum-badge op de voorgrille. Verder laat de Mini 50 Camden zich kenmerken door zwarte koplampbehuizingen, opvallende 17-inch ‘Silver Shield’-velgen en diverse Camden-logo’s. Het interieur van de Camden bestaat geheel uit het scherpe contrast van zwart en wit en ook hier is een Harman Kardon-installatie standaard.

 

Beperkte beschikbaarheid

Deze twee exclusieve Mini’s kunnen worden geleverd als Cooper met 120 pk, als 175 pk sterke Cooper S of als Cooper D met een vermogen van 110 pk. De Mini 50 Mayfair en 50 Camden zijn slecht één jaar te bestellen. Nadat zij op de IAA in Frankfurt hun debuut hebben gemaakt, zal de uitlevering starten.

 

image/jpeg

 

 

 

 

 

 


  

| Disclaimer