Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Mini toont re?ncarnatie van de Mini Moke


image/jpeg

 

17-12-2009 - De Mini Beachcomber Concept staat als primeur op de autoshow in Detroit. Deze auto is een moderne interpretatie van de legendarische Mini Moke uit de jaren zestig. Ook de nieuwe versie heeft geen portieren en geen conventioneel dak. Nieuw is de vierwielaandrijving, het multifunctionele interieur en het hoge hedendaagse veiligheidsniveau.

 

Net als in de Mini Moke genieten de inzittenden van de Mini Beachcomber Concept ongefilterd van de elementen en de omgeving. Ook de zeshoekige grille is een knipoog naar deze klassieker die in 1964 debuteerde. Het was destijds een auto die vrijwel alleen bestond uit een bodemplaat, vier wielen, een aandrijflijn en een voorruit.

De Mini Beachcomber heeft een royale bodemvrijheid dankzij de grote lichtmetalen wielen, het verhoogde onderstel en de lange veerwegen. Gezien zijn permanente vierwielaandrijving is ruw terrein of mul zand geen probleem. De techniek komt grotendeels overeen met die van het crossover-model dat in het najaar van 2010 als vierde model de gelederen van Mini zal versterken. De twee zitplaatsen achterin zijn neerklapbaar en de achterklep bestaat uit twee, vertikaal gescheiden delen. De smalle achterdeur aan de rechterzijde kan tijdens het rijden zo nodig open blijven, zodat ook lange voorwerpen mee kunnen. De linker achterdeur is breder dan die aan de rechterzijde en is voorzien van een koffer in de vorm van een reservewielhouder: hierin is extra bergruimte voor kleine spullen. De Beachcomber is voorzien van runflat-banden, dus een reservewiel is overbodig.

Softtop of hardtop
De achterin opgeborgen softtop is snel over de auto te trekken en vast te maken. Aan de kap zijn kunststof ruiten bevestigd om de auto rondom af te dichten. De aan de buitenzijde zichtbare bevestigingspunten voor de kap zijn puur voor de show, als knipoog naar zijn voorvader. De cabriokap zit in werkelijkheid vast aan niet zichtbare verankeringen, zodat die strak aansluit op de carrosserie en de voorruit. Voor een langdurige bescherming tegen weer en wind zijn overigens permanent te gebruiken, lichtgewicht kunststof dak- en deurpanelen beschikbaar. Omdat de Beachcomber is bedoeld voor open rijden, zijn de gebruikelijke ventilatieroosters in het dashboard gedeeltelijk ingewisseld voor luidsprekers en voor instrumentarium dat van pas komt bij off-roadrijden. De Mini Beachcomber Concept is net als de Mini Crossover Concept van 2008 een studie naar de onbegrensde mogelijkheden die een Mini biedt. Het is een speurtocht naar onconventionele oplossingen voor meer rijplezier.


image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg


  

| Disclaimer