Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Mini biedt meer rijplezier met minder verbruik


image/jpeg

 

14-01-2010 - Mini heeft alle benzinemotoren efficiënter gemaakt om het rijplezier verder te verhogen en het verbruik en de uitstoot verder te laten dalen. Hierdoor zijn alle handgeschakelde Mini’s vanaf maart voorzien van een groen energielabel en voldoen ze allemaal aan de normen voor het lagere bijtellingtarief van 20%. Daarnaast breidt Mini het gamma uit met de gunstig geprijsde en bijzonder zuinige Mini One Minimalism Line en Mini One Cabrio.

 

De Mini One Minimalism Line is een toonbeeld van efficiency. Hij heeft een 1,6-liter motor die leverbaar is in twee vermogensvarianten van 75 pk en 98 pk. Onder meer Brake Energy Regeneration, een start/stop-systeem en een schakelindicator helpen het verbruik van deze efficiënte motor verder te verminderen bij tegelijkertijd verbeterde prestaties. Daarmee komt het verbruik van de Mini One Minimalism Line met 75 pk uit op slechts 5,1 l/100 km. De nieuwe Minimalism Line is herkenbaar aan speciale wieldoppen, een witte grille, witte buitenspiegels en Minimalism-striping op de portieren. De prijzen beginnen bij € 16.999,-. Leasen kan vanaf € 349,- per maand.

Mini One en Mini One Cabrio
Mini levert de nieuwe 1,6-liter motor zonder alle Minimalism-technologie per maart ook in de Mini One en in de Mini Cabrio. De efficiëntere 1,6-liter krachtbron vervangt daar het huidige 1,4-liter en biedt 20 Nm meer koppel bij een gelijkwaardig verbruik. Voor het eerst levert Mini de basismotor ook in de Cabrio. Deze nieuwe uitvoering met een 98 pk sterke motor biedt dan ook cabrioplezier op een economische wijze.

Mini Cooper S met 20% bijtelling
De Mini Cooper S is 5% krachtiger en bijna 10% zuiniger dan zijn voorganger. Het model profiteert van een nieuwe direct ingespoten turbomotor met variabele kleptiming. De krachtbron in de Cooper S levert nu 184 pk en een topsnelheid van 228 km/h. Zakelijke rijders profiteren bovendien van een lagere bijtelling, dankzij de sterk gereduceerde CO2-emissie (van 149 g/km naar 136 g/km). Meer rijplezier hoeft dus niet veel meer te kosten.


image/jpeg


  

| Disclaimer