Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Mijlpaal voor MINI


 

02-02-2011 - De eerste Mini stamt alweer uit 1959, maar de ‘new’ MINI viert dit jaar pas het tienjarige jubileum. Daarmee is ook het tienjarige bestaan van de eerste MINI-dealers een feit. In 2010 vestigde het merk bovendien een internationaal verkooprecord met 234.000 verkochte auto’s. Deze mijlpalen worden nu gevierd met de speciale 10 Years editie van de MINI Cooper hatchback.


In 2001 werd de eerste MINI van de nieuwe generatie afgeleverd. Een unieke auto, die het ontstaan van een geheel nieuw concept inluidde, want de MINI was destijds immers de enige compacte premiumauto. Inmiddels bieden meer automerken compacte premiumauto’s aan, maar voor veel mensen is de naam MINI synoniem voor het concept. De nieuwe MINI was een schot in de roos. De pittige prestaties, het originele en vriendelijke design en de voor een compacte auto hoge bouwkwaliteit, maakten MINI bijzonder gewild. De verkoopcijfers kregen het afgelopen jaar nog eens een flinke boost door de komst van de MINI Countryman, ook al werd deze crossover pas in september geïntroduceerd. MINI noteerde in 2010 een wereldwijde recordafzet met 234.000 auto’s; een stijging van ruim 8 procent. Inmiddels is een op de vijf verkochte MINI’s een Countryman; het model is daardoor al tot mei uitverkocht. Ook in Nederland geniet MINI een grote populariteit. In 2010 werden 3.000 exemplaren verkocht - MINI mag zich daarmee nu het vijfde premiummerk van Nederland noemen. Een deel van dit succes is te danken aan de zakelijke markt, waarin de MINI dankzij een combinatie van geavanceerde techniek, betrouwbaarheid en een jonge, sportieve uitstraling hoge ogen gooit. Eind vorig jaar behaalde de MINI de derde plaats in de verkiezing ‘Zakenauto van het Jaar’. Het feit dat alle MINI modellen in aanmerking komen voor 20 procent bijtelling zal daar zeker aan bijgedragen hebben.


10 Years editie
De 10 Years editie is gebaseerd op de sportieve MINI Cooper hatchback varianten. De jubileumuitvoering is onder meer herkenbaar aan de speciale 10 Years badge op de B-stijl, witte knipperlichten en verchroomde spiegelkappen. Het pakket omvat verder airconditioning, navigatie, Bluetooth telefoonvoorbereiding, Mini Connected met Voice Control en een multifunctioneel met leer bekleed stuur. In het interieur zijn er in hoogte verstelbare lederen sportstoelen, pianoblack interieurlijsten en een licht- en opbergpakket. De Cooper (D) versies zijn voorzien van lichtmetalen 16-inchwielen in Twin Spoke design. De Cooper S en Cooper SD hebben 17-inch lichtmetalen wielen en bovendien bi-xenon koplampen.Voor het 10 Years pakket op de MINI Cooper en MINI Cooper D geldt een meerprijs van 3.950 euro. Dat komt neer op een klantvoordeel van ruim 40 procent. Op de Cooper S en de Cooper SD bedraagt de meerprijs 3.350 euro, wat neerkomt op een voordeel van ruim 45 procent. De MINI 10 Years is alleen dit jaar exclusief voor Nederland leverbaar en verkrijgbaar in alle lakkleuren.

 

 


  

| Disclaimer