Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Mitsubishi ASX ziet sterretjes


 

28-02-2011 - De Mitsubishi ASX heeft bij de veiligheidstest van Euro NCAP de maximale score van vijf sterren behaald. De omvangrijke veiligheidsuitrusting met zaken als een high-tech kreukelzone en een extra sterke veiligheidskooi hebben bijgedragen aan het hoge niveau van de passieve veiligheid. 

Deze (en meer) maatregelen vullen Mitsubishi’s eigen RISE (Reinforcement Impact Safety Evolution) aan. Het merk ontwikkelde RISE om de botsveiligheid nog verder te verbeteren. Door bijvoorbeeld de structurele elementen van de veiligheidskooi en de carrosserie met elkaar te verbinden, wordt de energie tijdens een aanrijding beter verspreid en gecontroleerd.

Veiligheid
Op het gebied van voetgangersveiligheid behaalde de ASX een score van zestig procent. Dit is mede te danken aan een speciaal ontwerp van de motorkap. Met een dubbele laag heeft Mitsubishi namelijk een kreukelzone voor voetgangers gecreëerd. Ook heeft de ASX een open constructie tussen het voorscherm en het chassis, zijn de voorschermen van kunststof en is de voorbumper energie-absorberend om de kans op beenletsel te verminderen. In de beoordeling neemt Euro NCAP ook de veiligheidsuitrusting van voertuigen mee. Die bestaat bij de ASX uit: Active Stability Control, Traction Control, Hill Start Assist system, ABS en Electronic Brake Distribution. Maar ook Brake Assist en Emergency Stop signal System behoren tot de veiligheidssystemen.

In detail

Veiligheid van bestuurder en passagier: 86%
Veiligheid van kinderen: 78%
Voetgangerveiligheid: 60%
Veiligheidsuitrusting: 71%


  

| Disclaimer