Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Mitsubishi uitblinker op ?salon voor zuivere energie?n?


image/jpeg

 

31-03-2010 - Voor het tweede achtereenvolgende jaar had Mitsubishi Motors Corporation (MMC) het evenement ‘EVER Monaco’ (25 tot en met 28 maart ) uitgekozen voor de presentatie van zijn groene ontwerpen. Op deze ‘salon voor zuivere energieën’ was de volledig elektrisch aangedreven i-MiEV een van de aandachttrekkers.

 

De Mitsubishi i-MiEV is de eerste 100% elektrisch aangedreven productieauto die wordt aangeboden door een grote fabrikant. De i-MiEV is sinds de zomer van 2009 aan te schaffen door Japanse fleetowners en sinds april van dit jaar is hij tevens beschikbaar voor Japanse particuliere autokopers. Vanaf oktober dit jaar begint de Europese productie in MMC’s Mizushima-fabriek. De levering van linksgestuurde i-MiEV´s start vanaf december. De i-MiEV geldt als het lichtend voorbeeld van Mitsubishi Motors Corporations verdere plannen met betrekking tot groene technologieën en is een sleutelmodel richting bijvoorbeeld plug-in hybrides. De i-MiEV levert een belangrijke bijdrage aan Mitsubishi’s streven om in 2020 van de gehele productie 20% te laten bestaan uit elektrisch aangedreven auto’s (EV’s) of plug-in hybrides (P-HEV’s).

 

Nieuwe generatie ZOR

Hij was in 2003 op de IAA van Frankfurt te zien als prototype, kwam begin 2006 in Japan op de markt, won diverse automotive prijzen en is zowel door de media als de autokoper goed ontvangen. De ‘i’, Mitsubishi’s innovatieve antwoord op de toekomstige vraag in het A-segment van de markt, staat model voor MMC’s nieuwe generatie volledig elektrische ZOR (zero-on-road-emission) auto’s. Gebruikmakend van de basisstructuur van dit nieuwe stadsautoconcept werd de elektrisch aangedreven i-MiEV, in 2006 aangekondigd als studiemodel, voorzien van een compacte en lichtgewicht elektromotor en eveneens compacte lithium-ion accu’s met een hoge energieopbrengst. Nauwelijks drie jaar en 500.000 testkilometers later werd het ontwikkelingsproces al vervolmaakt met de presentatie van de i-MiEV voor de Japanse markt in juli 2009.

 

image/jpeg


  

| Disclaimer