Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Eerste Mitsubishi?s i-MiEV RDW-goedgekeurd


 

20-05-2010 - Twee rechtsgestuurde Mitsubishi’s i-MiEV zijn deze week door de RDW tijdelijk goedgekeurd. Dit betekent dat ze op de openbare weg ingezet kunnen worden als demonstratieauto.

Sinds begin 2009 is Mitsubishi druk in gesprek met overheden, gemeentes, netwerkbedrijven, energiemaatschappijen en leasemaatschappijen voor de komst van de elektrische auto, de i-MiEV. Dit betrof echter nog een handgebouwd prototype. Sinds deze week beschikt Mitsubishi Nederland over twee rechtsgestuurde productie-i-MiEV´s die een tijdelijke goedkeuring van de RDW hebben ontvangen. Deze twee auto´s zijn door Mitsubishi ingezet als demonstratieauto en bieden alvast een voorproefje op de Nederlandse introductie eind dit jaar.

Snellaadtechniek
Gemiddeld heeft de iMiEV een actieradius van honderddertig kilometer. Is de accu leeg, dan is deze via 220V in 6,5 uur weer volledig opgeladen. Bovendien is de auto ChaDeMo compliant, wat inhoudt dat de auto een snellaadtechniek bevat die de accu in een half uur voor tachtig procent kan bijladen.

 


  

| Disclaimer