Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Mitsubishi i-MiEV verkozen tot elektrische auto van het jaar


image/jpeg

 

23-10-2009 - De Mitsubishi i-MiEV is bij de uitreiking van de GreenFleet awards in Engeland uitgeroepen tot ‘Electric Vehicle of the Year 2009’. Dat is een belangrijke stap op weg naar de Europese marktintroductie van de i-MiEV, eind volgend jaar.

 

De volledig elektrisch aangedreven i-MiEV werd door de jury geprezen vanwege zijn praktisch nut, de actieradius en de korte oplaadtijd. Ook de prettige en eenvoudige bediening en functionele indeling van het interieur (zoals vier volledige zitplaatsen) leverden de i-MiEV veel punten op van de GreenFleet awards jury.

De Mitsubishi i-MiEV is in Japan inmiddels op de markt. De auto levert een belangrijke bijdrage aan de plannen van Mitsubishi Motors om in 2020 een grote aanbieder te zijn van zeer schone auto’s met elektrische en hybride aandrijving. Een tweede vingerwijziging voor dat project – dat voluit Mitsubishi Motors Corporation’s 2020 Environmental Road Map heet – is de Concept PX-MiEV, een realistische studie naar een plug-in hybride auto. Dit prototype staat eind oktober op de Tokyo Motor Show. Andere ‘groene’ technologie van Mitsubishi wordt belichaamd door onder andere het ClearTec CO2-besparingssysteem (inmiddels leverbaar op de Colt).

Vooruitlopend op de Europese introductie van 2010, komt in de maand november al 25 Mitsubishi i-MiEV´s naar het Verenigd Koninkrijk. Het zijn rechtsgestuurde exemplaren, die deel gaan uitmaken van een onderzoeksprogramma naar lagere CO2-emissies door de Technology Strategy Board.


  

| Disclaimer