Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nieuw - Lexus RX 450h Full Hybrid


image/jpeg

 

De nieuwe Lexus RX 450h Full Hybrid is de eerste en enige auto in zijn segment met een energielabel A. Zonder enkele concessies op het gebied van vermogen, rijdynamiek en luxe, kent deze Japanse SUV een CO2-uitstoot van slechts 148 g/km. Hij is nu in Nederland te koop voor een prijs vanaf € 69.000,-.

 

Sinds 2005 opereert Lexus, als enige autofabrikant op de markt, met Full Hybrid technologie in het premiumsegment. In totaal beschikt het Japanse luxemerk over tien jaar hybride-ervaring. Het resultaat is een verbeterde Lexus Hybrid Drive, dat in de nieuwe RX 450h zorgt voor 10% meer vermogen én 23% minder brandstofverbruik. Het opvallend geringe brandstofverbruik getuigt niet alleen van technisch begaafdheid, maar het wordt tevens gecombineerd met veel luxe, uitstekende rijeigenschappen en premiumkwaliteiten zoals we van Lexus gewend zijn.

 

Lexus Hybrid Drive

Met de derde generatie RX zet Lexus wederom een grote stap in het terugdringen van het brandstofverbruik in het hogere segment. De nieuwe RX 450h is voorzien van een verbeterde Lexus Hybrid Drive, dat bestaat uit drie motoren, een continu variabele transmissie, een accupakket en een regeleenheid. De aandrijflijn wordt gevormd door een 249 pk sterke 3,5-liter zescilinder benzinemotor. Deze motor drijft, samen met een 167 pk sterke elektromotor, de voorwielen aan. Voor de achterwielen is separaat een elektromotor beschikbaar, die op zijn beurt 68 pk levert. Aan vermogen geen gebrek, temeer doordat de zescilinder 317 en de elektromotoren gezamenlijk maar liefst 474 Newtonmeters aan trekkracht ter beschikking stellen. Beide elektromotoren laden de accu tijdens het afremmen. De Power Control Unit (PCU) stuurt de aandrijflijn aan en bepaalt wat de beste aandrijfcombinatie is. Deze regeleenheid is de rode draad tussen motorprestatie, vierwielaandrijving en een gunstig verbruik. Indrukwekkend genoeg verstookt de 2.085 kilo wegende SUV gemiddeld slechts 6,3 l/100 km. Het feit dat de aandrijftechniek ‘Full Hybrid’ genoemd wordt, komt doordat deze Lexus zowel volledig elektrisch, als alleen door de benzinemotor, als door álle motoren kan worden aangedreven. Dat maakt de RX 450h buitengewoon spaarzaam bij lagere snelheden en vertrekt hij razendsnel uit de startblokken wanneer je dat van hem verlangt. Vanuit stilstand weet hij binnen acht tellen de 100 km/h te bereiken en de topsnelheid ligt op 200 km/h.

 

Sterk karakter verbeterd

Qua ontwerp heeft de nieuwe RX veel weg van zijn voorganger, waarbij het nieuwe, elegante koetswerk een stuk geraffineerder voor de dag komt. Een duidelijke premiumuitstraling en het onmiskenbare silhouet van een RX heeft hij behouden. Ook vanbinnen is alles zoals we van Lexus gewend zijn, namelijk zeer hoogwaardige materialen en tot in de puntjes afgewerkt. Ten opzichte van zijn voorganger heeft de nieuwe RX een 20 millimeter langere wielbasis en is de spoorbreedte met 70 millimeter toegenomen. De stabiele, doch dynamische rijeigenschappen zijn tevens verbeterd door onder meer een lager zwaartepunt en een compleet nieuwe double wishbone-achterwielophanging. Het optionele, elektronisch geregelde luchtvering draagt eveneens bij aan een sublieme wegligging. De Lexus RX 450h is te verkrijgen in vijf verschillende uitvoeringen, die stuk voor stuk zijn voorzien van een buitengewoon riante uitrusting. Standaard telt hij tien airbags en een omvangrijke combinatie van actieve veiligheidssystemen.

 


  

| Disclaimer