Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nieuw - Renault M?gane Estate


image/jpeg

 

Renault lijkt op tijd in te zien dat degelijk design niet bij een Frans merk past. De nieuwe Mégane Estate maakt een frivole indruk en staat in juli bij de dealer.

 

De nieuwe Renault Mégane Estate is naast de Hatchback, de Coupé, de Grand Scénic en de Scénic de vijfde telg uit de nieuwe Mégane-familie. De designers hebben een onderscheidende stationwagon ontworpen, waarbij de vloeiende en dynamische carrosserielijn over de zijkant van de auto loopt tot aan de achterlichtunit. Laatstgenoemde ziet er overigens gers uit. Een stationwagon wordt vooral vanwege praktisch nut aangeschaft en daarin stelt deze nieuweling allerminst teleur. Met een lengte van 4,56 meter biedt de nieuwe Mégane Estate royaal plaats aan vijf (volwassen) personen en hun bagage. Om de bewegingsruimte van de achterpassagiers te verbeteren, is de wielbasis van de Hatchback vergroot met 62 mm. Als je de vijfde deur, ofwel de kofferklep, opent, kijk je uit op een bagageruimte, die 524 liter meet, waarvan 38 liter onder de vloer. Het volume is trouwens in een handomdraai te vergroten tot bijna 1.600 liter door de achterbank neer te klappen. De bagageruimte is bovendien praktisch door de mogelijkheid om de ruimte in tweeën te delen met behulp van een flexibel schot. Verder is het interieur ‘leefbaar’ gemaakt door het te voorzien van allerhande opbergruimtes, zowel voor- als achterin. Omdat het een familieauto betreft, is het veiligheidsniveau misschien zelfs belangrijker dan bij andere type modellen. Maar, geen zorgen, want de Mégane Estate profiteert van de vooruitgang die Renault in de loop der jaren heeft geboekt op het gebied van veiligheid. Dit is in navolging van de nieuwe Mégane Hatchback, die de maximale score van 37/37 punten heeft behaald voor de bescherming van volwassenen bij de Euro NCAP crashtests.

 

Louter groene labels

Alle motorvarianten van de Mégane Estate zijn voorzien van een groen energielabel (A, B of C). Zowel de dCi 90 als de dCi 110 zijn onderscheiden met een A-label. De nieuwe, krachtige benzinemotor TCe 130 is voorzien van een B-label. De dCi 90, verkrijgbaar als Expression en Dynamique, laat een CO2-emissie van 116 g/km noteren, waardoor de fiscale bijtelling bij zakelijk gebruik uitkomt op 20%. Het is een van de weinige stationwagons in zijn klasse die voor een lagere bijtelling in aanmerking komen.

 

Vanaf € 18.900,-

Met de nieuwe Mégane Estate biedt Renault een auto aan met zeer veel ruimte voor een zeer gunstige prijs. Qua standaarduitrusting is er geen reden tot klagen, want het basisniveau, de Authentique, heeft zes airbags, ESP, airconditioning en een sleutelkaart. De prijzen beginnen bij € 18.900,- voor de 1.6 16V met 100 pk én energielabel B.

 

image/jpeg


  

| Disclaimer