Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Audi presenteert nieuwe A6 Avant


 

24-05-2011 - Nadat de nieuwe Audi A6 Limousine een geweldige indruk maakte, introduceert het Duitse merk nu de A6 Avant. De zevende generatie van de veelzijdige stationwagon heeft alles in zich om de meest veeleisende automobilisten op hun wenken te bedienen en vanaf september verschijnt hij op de markt.

 

Het vooruitstrevende karakter van de nieuwe Audi A6 Avant komt al in het design tot uiting. Het nieuwe model is 4,93 meter lang, 1,87 meter breed en 1,46 meter hoog. De lage daklijn is een bepalende factor als het gaat om de dynamische proporties. De wielbasis van de nieuwe Avant bedraagt een forse 2,91 meter, waardoor passagiers achterin een zee aan (been)ruimte tot hun beschikking hebben. Met de achterbank in de normale positie bedraagt het laadvolume van de bagageruimte 565 liter, dat kan worden vergroot tot maximaal 1.680 liter. Op de optielijst staat een elektrisch bediende achterklep met bewegingssensor, waardoor een simpele beweging met de voet volstaat om de achterklep te openen. Ook led-technologie voor zowel de koplampen als de achterlichten benadrukken het hightech karakter van de nieuwe A6 Avant. Verder is het model leverbaar met de modernste assistentie- en veiligheidssystemen en Audi belooft een voortrekkersrol op multimediagebied. Zo is de Avant leverbaar met MMI-touch, diverse audiosystemen waaronder het Bang & Olufsen Advanced Sound System en een UMTS-module (WiFi-verbinding).

 

Lichtgewicht
Ten opzichte van zijn voorganger is de nieuwe Audi A6 Avant tot zeventig kilo lichter. Dit komt door een consequente lichtgewicht bouwwijze. De innovatieve constructie van de carrosserie heeft ook andere voordelen, zoals het akoestische comfort, de hoge mate van stijfheid en geweldige rij- en comforteigenschappen. Evenals de limousine-uitvoering is de Avant leverbaar met de nieuwste generatie quattro permanente vierwielaandrijving. Een sportdifferentieel is bovendien optioneel voor alle quattro-versies.


Zes motoren
Audi levert de Avant met zes verschillende motoren die stuk voor stuk zijn uitgerust met een start/stop-systeem en intelligent warmtemanagement. De 2.0 TDI dieselmotor met 177 pk staat aan de basis van het gamma. Gezien het verbruik van 5,0 l/100 km is deze kilometervreter een ideale variant voor de leaserijder. De inmiddels bekende 3.0 V6 TDI is er met 204, 245 of 313 pk en op benzinegebied heeft Audi de 204 pk sterke 2.8 V6 FSI en de 3.0 TFSI met 300 pk uit de schappen gehaald. Afhankelijk van de gekozen motor wordt de Audi A6 Avant geleverd met een handgeschakelde versnellingsbak, de traploze multitronic-transmissie of de sportieve S tronic-transmissie met dubbele koppeling. De nieuwe Audi A6 Avant wordt in september van dit jaar op de Nederlandse markt verwacht. De vanafprijs bedraagt 49.980 euro voor de A6 Avant 2.0 TDI.


 

 

 

 

 


  

| Disclaimer