Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Voor n?g meer beenruimte: nieuwe Audi A8 L


image/jpeg

 

16-04-2010 - Audi heeft de verlengde versie van de A8 gepresenteerd. De nieuwe A8 L W12 quattro overtreft de standaard A8 zowel vanbinnen als onderhuids. Daarmee vormt de A8 L nu hét topmodel binnen de A8-reeks.

 

Met een totale lengte van 5,26 meter is de Audi 13 cm langer dan de reguliere versie. Ook de wielbasis is met 13 cm gegroeid en bedraagt bij de Audi A8 L 3,12 meter. De breedte van de Audi A8 L is gelijk aan die van de andere Audi A8-modellen, maar hij is wel fractioneel (2 mm) hoger. Ten opzichte van zijn directe concurrenten met verlengde wielbasis is de Audi A8 L langer en breder. Het profiel van de Audi A8 L is nog gestrekter dan dat van de zustermodellen met wie hij onder meer het Audi Space Frame deelt. Een van de specifieke herkenningspunten van de Audi A8 L W12 quattro is de grille, die is uitgevoerd in zwarte hoogglanslak en met verchroomde horizontale spijlen. Ook de luchtinlaten en de buitenspiegels beschikken over chromen accenten. Grille en achterzijde worden gesierd door W12-logo’s. In de achterbumper zijn twee trapeziumvormige uitlaten opgenomen.

Comfort achterin
De extra lengte van de Audi A8 L W12 quattro komt volledig ten goede aan de achterpassagiers. De grote deuren staan garant voor een makkelijke in- en uitstap en de beenruimte achterin is onovertroffen. De A8 L is standaard voorzien van twee aparte zitplaatsen achterin. Voor (nog) meer comfort achterin is de A8 L te bestellen met volledig elektrisch verstelbare zitplaatsen, al dan niet in combinatie met verwarming, ventilatie en een massagefunctie. Een zeer ruime middenconsole met plaats voor bijvoorbeeld een koelkast of een opklaptafel is eveneens optioneel en dat geldt ook voor het Rear Seat Entertainment System met twee 10,2-inch beeldschermen. Voor een extra lichte sfeer in het interieur kan bovendien worden gekozen voor gecombineerd glazen schuif/kanteldak. Andere opties die naadloos bij het luxueuze en hoogwaardige karakter aansluiten, zijn het Bang & Olufsen Advanced Sound system en een rear seat entertainment systeem achterin met online-services van Google. Later dit jaar komt ook een UMTS-module beschikbaar waarbij foto’s en informatie van Google Earth door het navigatiesysteem verwerkt én geïnterpreteerd kunnen worden.

 
image/jpeg


W12 quattro
De Audi A8 L wordt in eerste instantie leverbaar met een flink verbeterde 6,3-liter W12. Deze direct ingespoten twaalfcilinder levert een vermogen van 500 pk en een koppel van maximaal 625 Nm. De prestaties zijn dan ook gewoonweg van sportwagenniveau, aangezien deze ‘tank’ slechts 4,9 seconden nodig heeft om vanuit stilstand de 100 km/h te bereiken. De topsnelheid is, zoals gebruikelijk, begrensd op 250 km/h. Hoewel de grondig herziene W12 een ietwat grotere cilinderinhoud heeft gekregen, is het brandstofverbruik met 12% gedaald ten opzichte van de vorige W12-motor. Volgends de fabrieksopgave is de nieuwe Audi A8 L W12 quattro in staat een verbruik van gemiddeld 12,0 l/100 km te noteren. Daarbij is de nieuwe achtraps tiptronic-transmissie, die ook in de standaard A8 wordt toegepast, voor een deel verantwoordelijk voor het lagere brandstofverbruik. Uiteraard is quattro-vierwielaandrijving standaard en dat geldt ook voor adaptieve luchtvering met elektronisch geregelde demping.

De Audi A8 L W12 quattro wordt in december in Nederland op de markt verwacht. De prijzen zijn nog niet bekend.

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg


  

| Disclaimer