Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Eerste foto?s nieuwe Audi RS5


image/jpeg

 

20-02-2010 - Voor wie de Audi S5 niet snel genoeg is: zie hier de nieuwe Audi RS5! De aanduiding ‘RS’ kennen we al langer bij Audi en deze über-A5 belooft dan ook bijzonder spectaculaire prestaties.

 

Dat de officiële foto’s van de nieuwe Audi RS5 op internet terecht zijn gekomen, was volgens Audi niet helemaal de bedoeling. Omdat een trotse Duitse brochure-maker zijn portfolio met onder andere de nieuwe RS5 op hun website plaatste, heeft de onthulling van de sportiefste A5 dus nu al deels plaatsgevonden. Een officieel persbericht met alle specificaties is dus ook nog niet uitgebracht.

Dat de RS5 krachtiger is dan de 354 pk sterke S5 staat buiten kijf. Maar hoeveel pk de 4.2 V8 FSI van de RS5 daadwerkelijk produceert, is vooralsnog niet bekend. Het koetswerk van de RS5 ziet er in ieder geval nog sportiever uit, met een expressievere voorzijde, een verstelbare achterspoiler (vergelijkbaar met die van de Audi TT) en een achterbumper met twee flinke ovale uitlaatpijpen en een diffuser die de potentie van de RS5 meteen kenbaar maakt. Ook vanbinnen is het een en ander aangepast, zoals de uitermate sportieve kuipstoelen en diverse RS5-aanduidingen rondom het instrumentenpaneel. Ook lijken de wielkasten ietwat te zijn uitgeklopt, wat suggereert naar bredere banden ten opzichte van de S5.

Aangezien de nieuwe Audi RS5 binnenkort in Genève wordt onthuld, zal het niet lang duren voordat we over alle informatie beschikken.


image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg


  

| Disclaimer