Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Gloednieuwe V8 voor Audi S6


 

02-09-2011 - Het sportieve topmodel van de Audi A6 is klaar om aan het grote publiek te worden voorgesteld. De Audi S6 heeft zijn 5.2 V10 omgeruild voor een gloednieuwe 4.0 V8 Biturbo die minstens zo snel is, maar 25% minder benzine slurpt. In mei 2012 wordt het nieuwe model op de Nederlandse markt verwacht.

 

De 4.0 V8 Biturbo die onder de motorkap van de nieuwe Audi S6 (Avant) ligt te pronken, levert een vermogen van 420 pk. Het koppel van 550 Nm piekt tussen 1.400 en 5.300 toeren. De sprint van 0-100 km/h doet de S6 in slechts 4,8 seconden (Avant 4,9 sec.) en zoals gebruikelijk is de topsnelheid begrensd op 250 km/h. Ondanks de enorme hoeveelheid power heeft Audi het voor elkaar gekregen om de nieuwe achtcilinder aanzienlijk zuiniger te maken dan de V10 die hij opvolgt. De Audi S6 verbruikt nu gemiddeld 9,7 l/100 km en de Avant 9,8 l/100 km.

Het gunstige verbruik is mede te danken aan nieuwe technologie, zoals intelligente cilindermanagement. Dit houdt in dat bij lagere snelheden vier cilinders worden ‘uitgeschakeld’. Daarbij treedt direct het zogenoemde Active Noise Cancellation System in werking. Zodra een geïntegreerde microfoon storende geluiden opmerkt, wordt via het geluidssysteem een ‘tegengeluid’ uitgezonden. Ook de elektronisch aangestuurde motorsteunen en het nieuwe vliegwiel van de zeventraps S tronic-transmissie dragen bij aan het hoge comfortniveau.

De Audi S6-modellen zijn wederom uitgerust met permanente quattro-vierwielaandrijving in combinatie met een sportonderstel met adaptieve luchtvering en variabele demping. Ook Audi Drive Select is standaard. Hiermee kan de bestuurder de setup van de auto laten variëren van supersportief tot comfortabel en zuinig. De standaarduitrusting is zeer compleet met onder andere xenon plus-verlichting, 19-inch wielen, MMI Radio plus met Bluetooth, een bestuurdersinformatiesysteem met kleurendisplay en het Audi Sound System met tien luidsprekers. Keramische remschijven en 20-inch wielen zijn overigens optioneel te verkrijgen.

 

 

 

 

 


  

| Disclaimer