Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

BMW presenteert nieuwe 1 Serie


 

19-06-2011 - Na zeven jaar en een miljoen verkochte exemplaren nemen we afscheid van de succesvolle, eerste generatie BMW 1 Serie. De geheel nieuwe opvolger staat te trappelen om het stokje over te nemen en verschijnt in september, kort na zijn werelddebuut op de IAA in Frankfurt, bij de Nederlandse dealers.

 

We hoeven er geen studie van te maken om het succes van de BMW 1 Serie te verklaren. De kleine ‘Beemer’ heeft immers een sympathieke uitstraling, de kwaliteit straalt ervan af en de rijeigenschappen zijn toonaangevend in het C-segment. Ook heeft de relatief gunstige (lease)prijs een belangrijk aandeel in het enorme verkoopaantal. Wat de prijs betreft, blijft de geheel nieuwe BMW 1 Serie net zo aantrekkelijk. Maar behalve dat is er toch veel aan het model gesleuteld. Zo heeft het design een behoorlijke evolutie doorgemaakt en oogt ‘Der neue Einser’ ronder, chiquer en ietwat minder sportief. Bovendien is de auto 1,7 centimeter breder en 8,5 centimeter langer geworden. De wielbasis kreeg daardoor de ruimte om drie centimeter te groeien en de spoorbreedte zelfs zeven centimeter. Logischerwijs profiteert ook het interieur van de toegenomen afmetingen en bedraagt de bagage-inhoud nu 360 liter (+30 liter). Wanneer de in verhouding 40:20:40 neerklapbare achterbank wordt neergelaten, wordt die capaciteit overigens vergroot tot 1.200 liter.

 

TwinPower
Onder de motorkap van de nieuwe 1 Serie vinden we uitsluitend nieuwe motoren, stuk voor stuk voorzien van TwinPower Turbo-technologie. De 1,6-liter benzinemotoren die de 116i en 118i aandrijven, leveren 136 en 170 pk en beide modellen staan garant voor een sportieve rijervaring. Op dieselgebied is er een 118d met 143 pk en 320 Nm, terwijl de 120d 184 pk en 380 Nm op de achterwielen overbrengt. In het voorjaar van 2012 introduceert BMW bovendien nog de 116d EfficientDynamics Edition met een 116 pk sterke 1,6-liter dieselmotor en additionele brandstofbesparende technieken die de CO2-emissie reduceert tot 99 g/km.

 

Eco Pro
Alle modellen zijn uitgerust met een start/stop-systeem en de 1 Serie is tevens het eerste model in zijn segment waarop een achttraps automaat leverbaar is. Verder stimuleert de Eco Pro modus van het Driving Experience Control een extra zuinige rijstijl. Indien deze modus is ingeschakeld, wordt het motormanagement beïnvloed, de verwarming, airconditioning en de spiegel- en stoelverwarming. Ook worden tips gegeven – afgestemd de rijomstandigheden – zodat de bestuurder daarop kan anticiperen. Bovendien kan de toename van de actieradius direct in een display worden afgelezen. Alle brandstofbesparende maatregelen zorgen er mede voor dat alle BMW’s 1 Serie in de 20%-bijtellingscategorie vallen. Afgezien van het brandstofverbruik, voelt en stuurt elke BMW geweldig. Dat is bij de nieuwe 1 Serie ongetwijfeld niet anders. Der Einser is als enige in zijn klasse uitgerust met achterwielaandrijving, de gewichtsverdeling is ideaal en hij staat op een zeer geavanceerd onderstel. De Electric Power Steering (EPS) bevordert het stuurgedrag en Dynamic Stability Control (DSC), traction control (DTC) en een elektronisch sperdifferentieel zorgen voor een rotsvaste wegligging.

 


Uitrusting
Alle uitvoeringen zijn naast Driving Experience Control met Eco Pro standaard voorzien van onder meer airconditioning, een multifunctioneel leder stuurwiel, radio/cd Professional met iDrive-bedieningssysteem, usb-aansluiting en Bluetooth-telefoonvoorbereiding. Bovenop de basisuitvoering is de nieuwe BMW 1 Serie ook beschikbaar als Sport Line en Urban Line. Het interieur van de Sport Line is gericht op een sportieve rijstijl. Dat uit zich onder meer in 16-inch lichtmetalen wielen, sportstoelen, een sportstuur met rode contrastnaden en diverse andere sportieve accenten. De Urban Line is daarentegen meer gericht op comfort en heeft onder meer halflederen stoelen, een afsluitbaar opbergvak onder de armsteun en diverse stijlvolle witte accenten. Daarnaast biedt BMW een ruime keuze aan optionele systemen en mobiliteitsdiensten van BMW ConnectedDrive zoals een grootlichtassistent, adaptieve bochtverlichting, een parkeerassistent, een achteruitrijcamera, Lane Departure Warning en verkeersbordenherkenning. Bovendien kan men met BMW Live (onderdeel van ConnectedDrive) via een smartphone direct online. Hiermee kan in de auto beschikt worden over webradio en live internetfeeds van weer-, verkeer- en nieuwsberichten.

 

Prijzen
Ook weten we wat de nieuwe 1 Serie gaat kosten. De vanafprijs van de 116i bedraagt 27.950 euro en de 118i staat vanaf 30.750 euro op kenteken. De bijzonder zuinige 116d kost minimaal 29.990 euro, de 118d 31.950 euro en de 120d is leverbaar vanaf 38.510 euro. Alle modellen kunnen tevens tegen een meerprijs van 1.995 euro worden voorzien van het Businesspakket, dat onder andere een cruisecontrol, een sportstuur, het navigatiesysteem Business en BMW Live bevat.

 

 

 

 

 

 

 

 


  

| Disclaimer