Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Officieel: de nieuwe BMW 3 Serie


 

17-10-2011 - De nieuwe generatie BMW 3 Serie is een feit. Het model wordt medio februari op de markt geïntroduceerd en combineert een sportief karakter met veel comfort en geavanceerde technologie. Bovendien is de nieuwe 3 Serie de eerste premium zakensedan die met een automatische transmissie in aanmerking komt voor 20% bijtelling.

Naast een subtiel geëvolueerd design is de nieuwe BMW 3 Serie ruim negen centimeter langer, waardoor er achterin meer beenruimte is ontstaan en de kofferruimte met twintig liter is gegroeid naar 480 liter. Doordat er meer magnesium en aluminium is gebruikt, weegt hij bovendien tot 45 kilo minder dan zijn voorganger. Het onderstel biedt een sportief ingestelde mix van comfort en dynamiek. Middels het standaard Driving Experience Control kan de set-up van de auto sportief of comfortabel worden ingesteld en voor de echte stuurman is er voor het eerst ook een adaptief onderstel leverbaar. Dat is zo’n tien millimeter lager en past zich aan de rijstijl en de wegomstandigheden aan. Tevens zijn er drie uitvoeringen samengesteld. Het gaat om de Modern, Sport en Luxury Line, waarbij de ambiance in het interieur op de uitstraling van het exterieur is afgestemd. De namen van de verschillende ‘Lines’ zeggen alles over het karakter van de uitvoering.

ConnectedDrive
Behalve de gewenste uitvoering kunnen kopers kiezen voor BMW ConnectedDrive. Met dit systeem maakt de bestuurder deel uit van een compleet online-netwerk van toepassingen die bijdragen aan het gemak, entertainment en veiligheid in de auto. Zo kan de bestuurder via Google Local Search bijvoorbeeld actuele informatie over de bestemming vinden, terwijl het noodoproepsysteem ‘eCall’ hulpdiensten waarschuwt na een ongeval.

BMW Power
Voor de aandrijving heeft BMW vier diesel- en drie benzinemotoren gereserveerd. Dieselen kan met de 316d, 318d en 320d met respectievelijk 116, 143 en 184 pk. De 320d is er ook als extra zuinige EfficientDynamics Edition. Ondanks het indrukwekkende vermogen en koppel van 163 pk en 380 Nm verbruikt hij slechts 4,1 l/100 km. Benzineliefhebbers hebben de keus uit een 245 pk sterke 328i en een 335i die met zijn zescilinder 306 pk levert. Ook is er een 320i die met zijn ingenieuze motortechniek een vermogen van 184 pk levert. Op basis van de huidige gegevens vallen zowel de BMW 320i als de 320d EfficientDynamics Edition, met of zonder automatische transmissie, in de 20%-bijtellingscategorie. Verder zullen in een later stadium nog een zescilinder diesel en een ActiveHybrid-versie op de markt verschijnen.

Eco Pro
Alle modellen zijn standaard uitgerust met diverse BMW EfficientDynamics-voorzieningen die bijdragen aan een gunstig brandstofverbruik. Denk daarbij aan terugwinning van remenergie, een start/stop-systeem, aerodynamische oplossingen en een Eco Pro-modus. Laatstgenoemde stand zorgt voor een aangepaste response van gaspedaal en transmissie, geoptimaliseerde schakelmomenten en een aangepast functioneren van de verwarming en airconditioning. Volgens BMW is in de Eco Pro-stand, afhankelijk van de rijstijl, een brandstofbesparing van 20% mogelijk.

 

 

 

 

 


  

| Disclaimer