Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Onthuld - De nieuwe BMW 5 Serie


image/jpeg

 

24-11-2009 – BMW heeft de compleet nieuwe 5 Serie officieel wereldkundig gemaakt. In tegenstelling tot zijn voorganger is hij beduidend minder controversieel en oogt hij door zijn overeenkomsten met de 7 Serie ietwat eleganter. De zesde generatie van de succesvolle BMW 5 Serie debuteert in maart 2010.

 

BMW lijkt met de compleet nieuwe 5 Serie weer hoge ogen te gooien. Op de eerste plaats is hij voorzien van een zeer geavanceerd onderstel, die zowel dynamisch als comfortabel rijden mogelijk maakt. De wielbasis van de nieuwe 5 Serie is acht centimeter gegroeid en bedraagt 2,96 meter. Daarmee beschikt de auto over de langste wielbasis in zijn klasse. Deze grote afstand tussen de voor- en achterwielen zorgt niet alleen voor meer comfort en stabiliteit, maar ook voor meer binnenruimte. Om daarnaast het gewicht van de auto te beperken, zijn de portieren, motorkap, voorspatborden en delen van de wielophanging van aluminium. Door het toepassen van ultrasterk staal is de carrosserie van de nieuwe BMW 5 Serie bovendien 55% stijver dan zijn voorganger.

Charismatisch, elegant en sportief
Het ontwerp van de vorige generatie 5 Serie was op z’n minst onomstreden. In dat opzicht hoeven we aan de nieuwe ‘5’ wat minder te wennen. Het design van de nieuwe BMW 5 Serie telt een groot aantal typische BMW stijlkenmerken die de auto nog meer charisma geven. Zo heeft met name de zijkant veel weg van de nieuwe 7 Serie, terwijl de achterzijde juist doet denken aan de huidige 3 Serie. Ook de bewust hoog gehouden achterzijde met brede wielkasten, de accentuerende led-achterlichten en de grote bumper verlenen de auto een krachtige uitstraling. De elegante stijl van het exterieur kenmerkt ook het interieur. De belangrijkste kenmerken zijn de op de bestuurder georiënteerde cockpit en het gebruik van rustige lijnen en kleuren, topkwaliteit materialen en een perfecte afwerking.


image/jpeg


Motorenaanbod
Het motorengamma begint bij de 520d. Deze krachtbron is flink onder handen genomen en levert nu 184 pk en 380 Nm. Mede dankzij het Auto Start/Stop-systeem komt het gemiddelde verbruik uit op 5,0 l/100 km, wat neerkomt op een uitstoot van 132 gram CO2/km. De BMW 520d is daarmee de zuinigste auto in zijn segment. Overigens is de 520d de enige viercilinder uit het gamma. Desondanks weet hij nog altijd in 8,1 seconden van 0-100 km/h te sprinten en ligt de topsnelheid op 227 km/h. De volgende optie is de 204 pk sterke 525d, die met zijn zescilinder 450 Nm levert, in 7,2 seconden van 0-100 km/h accelereert en een top van 236 km/h haalt. Gemiddeld verbruikt hij 6,2 l/100 km, met een CO2-uitstoot van 162 g/km. De krachtigste diesel is de 530d. Deze variant is in combinatie met automatische transmissie in Nederland standaard voorzien van BluePerformance technologie, waardoor de auto nu al voldoet aan de EU6-emissienormen van 2014. Met een vermogen van 245 pk en een koppel van 540 Nm is de 530d goed voor een sprint van 0-100 km/h in 6,3 seconden. De top is begrenst op 250 km/h.

Het benzineaanbod wordt gevormd door de 523i (3,0-liter zes-in-lijn) met een vermogen van 204 pk. Het koppel bedraagt 270 Nm en daarmee gaat hij van 0-100 km/h in 7,9 seconden. De topsnelheid is 238 km/h. Gemiddeld verbruikt hij 7,6 l/100 km en daar hoort een CO2-uitstoot van 177 g/km bij. De 528i heeft dezelfde motor met dezelfde cilinderinhoud, echter is hij 258 pk sterk en is de maximale trekkracht 310 Nm. Een sprint van 0-100 km/h duurt dan ook slechts 6,6 seconden, terwijl de topsnelheid op 250 km/h is begrenst. Qua verbruik en uitstoot neemt hij met 7,8 l/100 km en 182 gram CO2/km genoegen. Nieuw in het gamma van de 5 Serie is de 535i. Deze wordt aangedreven door de inmiddels bekende 3,0-liter zes-in-lijn twinturbo met High Precision Injection en Valvetronic. Hij levert 306 pk en 400 Nm, terwijl het verbruik van 8,4 l/100 km opvallend gunstig uitpakt. De CO2-uitstoot komt dan ook niet verder dan 199 g/km. Een sprint van 0-100 km/h vergt slechts 6,0 seconden en ook hier is de topsnelheid begrenst op 250 km/h. De sterkste benzinevariant is vooralsnog de 550i. Onder de kap hangt een 4,4-liter V8 twinturbo, goed voor maar liefst 407 pk en 600 Nm. In 5,0 seconden schiet hij van 0-100 km/h en verbruikt daarbij 10,4 l/100 km. De opgegeven CO2-uitstoot is 243 g/km. In een later stadium kunnen we hoe dan ook weer een nieuwe M5 verwachten, die de 550i qua snelheid en handling zal overtreffen. 

Alle krachtbronnen zijn standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak, maar daarentegen zijn alle motoren tevens te combineren met de nieuwe achttrapsautomaat. Overigens is de 550i wél standaard voorzien van de achttrapsautomaat.


image/jpeg


Noviteiten van hoog niveau
Uiteraard is de nieuwe 5 Serie weer voorzien van vele noviteiten. Zo biedt BMW voor het eerst ConnectedDrive aan in Nederland. ConnectedDrive is een unieke combinatie van digitale online applicaties en rij-assistentiesystemen, gericht op nog meer comfort, gemak en veiligheid voor de inzittenden. Ook unieke rijassistenten zoals Surround View (beeld van rondom de auto), Lane Departure warning met dode hoek waarschuwing, Speed Limit Info (herkenning snelheidslimieten) en BMW Night Vision met personendetectie maken deel uit van ConnectedDrive. Op termijn zal een volledige internetverbinding in Nederland worden aangeboden. BMW brengt daarnaast in de 5 Serie de nieuwste generatie van Head-Up Display. De projectie van voertuiginformatie op de voorruit is verder geoptimaliseerd en gebeurt nu in een hogere resolutie en op een groter formaat. Via de laatste generatie iDrive is tevens de standaard interactieve Integrated Owners’ Manual te raadplegen. Hiermee beschikt de bestuurder per knopdruk altijd over alle informatie over de auto. Grensverleggend in deze klasse is bovendien de combinatie van opties als Dynamic Driving Control (instellen set-up van de auto), Integral Active Steering (snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging en sturing van de achterwielen) en Adaptive Drive (actief geregelde vering en tegengaan van overhellen). Deze systemen zorgen stuk voor stuk voor meer controle en daarmee meer veiligheid en rijplezier. Een andere primeur is de uitbreiding van de Active Cruise Control met een waarschuwingsysteem voor kop-staartbotsingen, inclusief remingreep. Dit systeem verhoogt de veiligheid omdat het altijd actief vooruit kijkt, ook bij uitgeschakelde cruise control.

De nieuwe BMW 5 Serie Sedan biedt dynamiek en luxe, verpakt in een elegant design. Gecombineerd met uiterst efficiënte motoren maakt dat de BMW 5 Serie tot de perfecte zakenauto. De zesde generatie van de succesvolle BMW 5 Serie debuteert in maart 2010 en geeft BMW’s positie in het segment van grote, premium zakensedans een nieuwe impuls.


image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg


  

| Disclaimer