Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

BMW presenteert nieuwe 5 Serie Touring


image/jpeg

 

14-03-2010 – Kort na de wereldpremière van de BMW 5 Serie Sedan, heeft BMW nu ook de nieuwe 5 Serie Touring onthuld. Functionaliteit gaat bij de nieuwe Touring natuurlijk samen een elegant ontwerp en sportieve rijeigenschappen, zoals we dat al jaren van BMW zijn gewend.

 

Voeg de sportiviteit van een 3 Serie en de luxe van een 7 Serie samen met een forse kofferbak en een elegant design, en je hebt een BMW 5 Serie Touring. Hiermee verenigt deze stationwagon het beste van een zakenauto, een reisauto en een vrijetijdsauto. Bovendien wordt de nieuwe BMW 5 Serie onder de hoogste kwaliteitsnormen gebouwd op dezelfde productielijn als de BMW 7 Serie. Het interieur is dan ook perfect afgewerkt, terwijl zaken als fraai vormgegeven ledverlichting de 5 Serie eveneens een premiumuitstraling verleent. De functionele eigenschappen van de vierde generatie BMW 5 Serie Touring blijken uit de variabele bagageruimte, de standaard luchtvering achter met niveauregeling en de neerklapbare achterbank in de verhouding 40:20:40. Ook is de leuning van de achterbank zevenvoudig verstelbaar. De inhoud van de bagageruimte bedraagt minimaal 560 liter en kan uitgebreid worden tot zelfs 1.670 liter. Voorwerpen in de bagageruimte worden standaard aan het oog onttrokken door een automatische bagageafdekking.


image/jpeg


BMW ConnectedDrive
Als ultieme zakenauto kan de BMW 5 Serie voorzien worden van BMW ConnectedDrive. Deze voorziening werkt comfort- en plezierverhogend voor alle inzittenden, met bijvoorbeeld nieuws of het weerbericht van internet en contactmogelijkheid met de dealer, die op afstand bijvoorbeeld diagnose kan stellen. Als uitbreiding op ConnectedDrive kunnen nu via bluetooth zelfs Officefuncties en muziekbestanden van een smartphone in de auto worden gebruikt.

Lange wielbasis, korte draaicirkel
Dankzij de 2,97 meter lange wielbasis – de langste in het segment – en de keuze uit krachtige en efficiënte motoren, beschikt de BMW 5 Serie Touring over uitstekende reiseigenschappen. Bovendien is Integral Active Steering (variabele besturing inclusief meesturende achterwielen) leverbaar, waarmee de draaicirkel van de 5 Serie Touring nog eens een halve meter kleiner wordt.

Aandrijving
Ook in de nieuwe 5 Serie Touring zorgt EfficientDynamics voor een gunstige energieverbruik in de auto, waardoor meer vermogen beschikbaar is en tegelijkertijd het verbruik en de uitstoot lager liggen. Bij de introductie in september is de BMW 5 Serie Touring leverbaar met keuze uit vier benzine- en drie dieselmotoren. Bij de 520d (184 pk) komt het gemiddelde verbruik mede dankzij het Auto Start Stop-systeem uit op slechts 5,2 l/100 km. De 530d kan bovendien worden voorzien van BluePerformance technologie, waardoor de zes-in-lijn dieselmotor voldoet aan de EU6-emissienorm van 2014. Alle krachtbronnen zijn optioneel leverbaar met BMW’s achttraps automaat.

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg


  

| Disclaimer