Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nieuwe BMW 6 Serie is rijp voor de catwalk


 

19-09-2010 - De nieuwe BMW 6 Serie is in aantocht! Vandaag liet BMW ons weten dat de Concept 6 Serie Coupé mee gaat naar de autosalon van Parijs, waar hij gebroederlijk naast de nieuwe X3 zijn werelddebuut zal maken.

 

BMW heeft zijn nieuwe 6 Serie zo goed als af. En met ‘zo goed als’ houden we een slag om de arm, aangezien het hier officieel gaat om een conceptmodel. De kans is dus aanwezig dat deze 2+2 coupé enkele subtiele wijzigingen ondergaat voordat het productieproces wordt opgestart. Op basis van de foto’s wordt in ieder geval duidelijk dat er aan het ontwerp niet meer hoeft worden getornd.

 

De geëvolueerde versie van de huidige 6 Serie valt op door zijn vloeiende contouren en herkenbare designdetails van bijvoorbeeld de nieuwste 5 Serie. Ook de koplamp- en achterlichtunits met innovatieve ledtechniek zijn tekenend voor deze stijlvolle coupé. Het typische BMW-interieur is eveneens kant en klaar, waarbij een vernieuwd vrijstaand Control Display voor het iDrive besturingssysteem direct in het oog springt.

 

Onderhuids zal de 6 Serie worden voorzien van krachtige benzinemotoren, waaronder de 306 pk sterke 3,0-liter zes-in-lijn en de 4,4-liter V8 met een vermogen van 407 pk, beide bekend uit bijvoorbeeld de 5 Serie. Ook een dieselvariant, zoals een 635d met 300 pk en 600 Nm, zou een interessante versie kunnen zijn. Uiteraard kunnen we in een later stadium wederom een supersportieve M6 verwachten.

 

Met de nieuwe Concept 6 Serie Coupé geeft BMW een vervolg op de in april gepresenteerde Concept Gran Coupé. Deze vierdeurs coupé vertoont erg veel overeenkomsten en het is niet ondenkbaar dat BMW naast de 6 Serie Coupé, dus ook een vierdeurs coupé op de markt brengt.

 

 

 

 

 

 

 


  

| Disclaimer