Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

BMW onthult nieuwe X3


 

15-07-2010 - Het hing al een tijdje in de lucht, maar BMW heeft de nieuwe X3 nu echt officieel gepresenteerd. Het model, dat de gebroeders X5 en X1 perfect aanvult, staat op een nieuw onderstel en hij belooft de zuinigste in zijn segment te zijn.

 

De nieuwe BMW X3 heeft lang op zich laten wachten en in de tussentijd heeft de X5 zich flink doorontwikkeld en werd vorig jaar de X1 nog aan het gamma toegevoegd. De nieuwe X3 profiteert van die ontwikkelingen. Hij mag dan ook gezien worden als een ideale mix van goede eigenschappen van zowel de X5 als de X1. BMW benadrukt ook dat de X3 de compactheid van een X1 verenigt met het comfort en de ruimte van een X5. Ook het design herenigt herkenbare details die we kennen van de andere X-modellen.

Weggedrag
De nieuwe BMW X3 beschikt over een volledig nieuw onderstel dat in samenhang met de xDrive-vierwielaandrijving is afgestemd op een comfortabel, veilig en tegelijkertijd dynamisch weggedrag. Als aanvulling hierop zijn Dynamic Damper Control en Performance Control leverbaar. Het eerste systeem past de demping automatisch aan de omstandigheden aan en stelt de bestuurder bovendien in staat het rijgedrag van de auto in te stellen. Er is de keuze uit drie rijmodi: Normal, Sport of Sport+. Performance Control, dat door middel van gerichte remingrepen aan de achterwielen actief de aandrijfkrachten over de achteras kan verdelen, zorgt optioneel voor een nog scherper weggedrag in bochten.

Meer ruimte, minder gewicht
Door het nieuwe ontwerp van de auto is de interieurruimte duidelijk vergroot. Zo is de beenruimte achterin met 20 millimeter toegenomen en bedraagt het laadvolume standaard 550 liter - 70 liter meer dan voorheen. Dit volume kan zelfs worden uitgebreid tot een riante 1.600 liter. Ook de functionaliteit van het interieur is verbeterd, want de leuning van de achterbank is verstelbaar en in drie delen neerklapbaar in de verhouding 40:20:40. Bovendien zijn er een flink aantal opbergvakken en bekerhouders voorhanden. Ondanks de toegenomen afmetingen aan in- en exterieur is de nieuwe BMW X3 tot 25 kg lichter dan zijn voorganger.

 


Zuinigste in segment
Vanaf de marktintroductie levert BMW twee motoren. De zescilinder benzinemotor van de BMW X3 xDrive35i levert 306 pk en 400 Nm bij een gemiddeld verbruik van 8,8 l/100 km en een CO2-uitstoot van 204 g/km. In vergelijking met zijn voorganger geeft deze ruim 12% meer vermogen af en verbruikt hij bijna 10% minder brandstof. De tweede motorvariant is de xDrive20d; een viercilinder diesel met een vermogen van 184 pk en een koppel van 380 Nm. Deze versie weet een gemiddeld verbruik van slechts 5,6 l/100 km en een CO2-uitstoot van 149 g/km te realiseren, wat 15% minder is dan zijn voorganger. Daarmee is de nieuwe X3 meteen de zuinigste auto is zijn klasse. Hierbij levert de motor bovendien 4% meer vermogen. Een achttraps Steptronic-automaat behoort tot de standaarduitrusting van de X3 xDrive35i. De xDrive20d wordt standaard geleverd met een handbediende zesbak. De automaat is optioneel leverbaar voor deze motorvariant. Beide modellen zijn voorzien van een start/stop-systeem, voor het eerst toegepast op een zescilinder BMW en voor het eerst in combinatie met automatische transmissie.

ConnectedDrive
Ook is op de nieuwe BMW X3 voor het eerst het steeds meer omvattende BMW ConnectedDrive leverbaar, het innovatiepakket met de drie pijlers ‘convenience’, ‘safety’ en ‘infotainment’. Hieronder vallen onder meer iDrive, Internet, Head-Up Display, Adaptive Cornering Headlights, Adaptive Cruise Control en Top View, dat dankzij een ‘birds view’ van boven de auto, parkeren tot kinderspel maakt.

De nieuwe BMW X3 verschijnt eind dit jaar op de markt.

 

 

 

 

 

 

 


  

| Disclaimer